Haberler

Konservatuar Başvuruları Başladı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tîgran Kent Konservatuarı Çocuk Müzik Bölümü'ne başvurular başladı. Son başvuru tarihi 30 Kasım.

Kürt dili ve kültürüyle çocuklara akademik düzeyde sanat eğitimi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tîgran Kent Konservatuarı Çocuk Müzik Bölümü'ne başvurular başladı. Son başvuru tarihi 30 Kasım.

"Zarokên me, Pêşeroja me ne !" ( Çocuklarımız, geleceğimizdir !) sloganıyla çalışmalarını yürüten Konservatuarda eğitim alan çocuklar; Kürtçe dil dersleri, halkoyunları, ritim, dengbêjlik, koro, Kürt Müziği Formları, Müzik Alfabesi, piyano, keman, tembur ve çello derslerinin yanı sıra, dönem içinde düzenlenen Tasarım Atölyesi ve film izleme etkinliklerine de katılacaklar.

Bölüme seçilen çocuklar, her biri 2 yıldan oluşan 3 seviye olmak üzere toplam 6 yıl akademik eğitim alacak. Bu bölümdeki eğitimlerini tamamlayan çocuklar, Aram Tigran Akademisi Yetişkin Bölümü'nde eğitimlerine devam etme şansına sahip olacaklar. 7-14 yaş grubundaki tüm çocukların başvurabileceği bölümde sınırlı sayıda kontenjan bulunuyor. Cumartesi-Pazar günleri verilecek eğitim saat 09.30-12.40 arasında olacak. Bölüme kayıt yaptırmak isteyen çocuklar için son başvuru tarihi ise 30 Kasım. Ayrıca Aram Tigran Çocuk Birimi Koordinatörü Şêrko Kanîwar tarafından hazırlıkları sürdürülen ve Haziran ayında yapılması planlanan 1001 çocukla verilecek olan Doğal Ritim Orkestrası konseri için de 4 yaşından itibaren başvurular alınıyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Aram Tigran Anne Çocuk Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title