Haberler

Kocaeli-İşten Çıkarılan İşçiler Organize Sanayi Bölgesinde Yürüdü

İşten çıkarılan işçiler organize sanayi bölgesinde yürüdüİzmit'te, Ankara'ya yürümek istemeleri nedeniyle gözaltına alınan işçiler bugün eylemlerine devam ederken, organize sanayi bölgesi içerisinde yürüyerek protestoda bulundu.

İşten çıkarılan işçiler organize sanayi bölgesinde yürüdü

İzmit'te, Ankara'ya yürümek istemeleri nedeniyle gözaltına alınan işçiler bugün eylemlerine devam ederken, organize sanayi bölgesi içerisinde yürüyerek protestoda bulundu.

İzmit Alikahya Mahallesi'nde bulunan Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikanın işten çıkardığı yaklaşık 90 işçi dün sendikal yetki belgesi almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gitmek için Ankara'ya yürümek isterken, polis müdahalede bulunmuştu. Aralarında Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve sendika yöneticilerinin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. 33 kişi emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Bugün yeniden fabrikanın önünde toplanan işçiler, yeniden Ankara'ya yürümek istedi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet bugün de işçilere destek verirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile telefonda görüşerek bilgi aldı. Bakanlık yetkililerinin ilgili belgenin Cuma gününden önce hazır olmayacağını söylemesi üzerine, işçiler fabrika önünden organize sanayi bölgesinin kapısına kadar yürüyerek protestoda bulundu. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı açıklamada, Bizim yıllardır sendikamızın örgütlenmiş olduğu hiçbir yerinde 43 gündür yetkiler geciktirilmedi. Buranın özel bir önemi mi varPosco Assan Kibar Holding, Bakanlık için, Başbakanlık için, Cumhurbaşkanlığı için özel bir şey mi ifade ediyor Neden 43 gündür buradaki insanların yetkisi gönderilmiyor Sendikanın çoğunluk yazısı gönderilmiyor İşçilerin haklarının verilmemesi doğrultusunda talimatı kimler verdi, onları biz öğrenmek istiyoruz. 43 gündür bir sendikanın yetkisi gönderilmiyorsa, bu yasadışıdır. 30 saniyelik bir iş, basacaklar enter tuşuna, alacaklar çıktısını, atacaklar imzayı gönderecekler. Bu kadar basit. Bu kadar basit bir şey 43 gündür engellenebilir mi dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title