Haberler

Kkü Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesi Açıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesinin açılışını yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesinin açılışını yaptı.

Bakan Fakıbaba ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra hastaneyi gezerek, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başalan'dan bilgi aldı.

Açılışın ardından gazetecilere açıklama yapan Fakıbaba, kendisinin yıllarca hekimlik ve başhekimlik yaptığını söyledi.

Bu hastanenin, Türkiye'nin 2017'ye nasıl geldiğinin en güzel göstergelerinden olduğuna dikkati çeken Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Müthiş güzel bir hastane olmuş. Pırıl pırıl, tertemiz. Ameliyathaneleri gördüm, hayretler içerisindeyim. Böylesi hastanelerin 81 ilde de olması lazım. Olması için de şimdiden uğraş vereceğim. Çok yerde başhekimlik yaptım ama bizim o zamanki dönemlerde insanlara bakmış olduğumuz hastahaneler bu kadar teferruatlı, temiz, hijyenik ve bu kadar güzel değildi. Bu bağlamda emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Mükemmel bir hastahane olmuş. 2000'li yıllarda insanlara hizmet verilen yerler böyle değildi. Şimdi Allah'a şükür, bu hizmeti hayvanlara veriyoruz. Hayvanlarımız da tabii ki bunu hak ediyor. Bir bakan olarak da benim görevim bu güzelliği bütün illerimize taşımak."

Fiziki açıdan Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) kriterlerine uygun dizayn edilen hayvan hastanesi, 15 bin metrekare kapalı alana sahip Veteriner Fakültesi binasının 6 bin metrekarelik alanında hizmet verecek.

Kırıkkale'nin yanı sıra bölge illerin de yararlanacağı hastanede, büyük ve küçük hayvan klinikleri, radyodiagnostik merkez, klinik laboratuvar, suni tohumlama laboratuvarı, IVF laboratuvarı, patoloji laboratuvarı ve nekropsi, hayvan türlerine ait muayene salonları, operasyon salonları, yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri, diş ünitesi, hospitalizasyon üniteleri ve karantina odaları bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Üniversitesi Ahmet Eşref Fakıbaba Mehmet Başalan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title