Haberler

Kızılay Zonguldak Şube Başkanından Kan Bağışına Davet

Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Müdürü Ruhi Kırcı, Vatandaşları Kan Vermeye Davet Etti.

Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Müdürü Ruhi Kırcı, vatandaşları kan vermeye davet etti.

Kırcı yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde özellikle negatif (-) kan gruplarını bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek vatandaşları kan verme konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Sıcak havalarda sık sık gözlenen tansiyon yükselmesi ve halsizlik gibi rahatsızlıklarla kan vererek mücadele edilebileceğini vurgulayan Kırcı, "Her vatandaş her an kana ihtiyacı olabileceğini unutmamalıdır. Kendisinin kana ihtiyacı olabileceğini düşünerek kan vermelidir. Tansiyonu düşük olmadığı, bazı sağlık koşullarının elverişli olması durumunda sıcakta kan vermenin hiç bir zararı olmaz Aksine, sıcak havlaarda sık sık gözlenen yüksek tansiyon, halsizlik ve rehavet gibi durumlar için kan vermeli faydalı oluyor. belli aralıklarla düzenli olarak kan veren insanların kan dolaşımı hızlanacağı için, vücut daha sağlıklı ve zinde oluyor. Vücudun sağlık göstergeleri normal seviyede bulunuyor" dedi

Pozitif (+) kan gruplarının yoğunlukta olmak üzere toplam 170 ünite kan stoklarının bulunduğunu hatırlatan Kırcı, yaz mevsiminde insanların tatil beldelerine akın etmeleri nedeniyle azalan kan stokları ile birlikte trafik kazaları, yaralanmalar ve ameliyatlar ile birlikte kana olan ihtiyacın da arttığını kaydetti.

(SD-İÇ)

24.07.2007 13:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title