Haberler

Kızıl Ordu'dan Yaylalar Yaylalar

Güncelleme:

Türk-Rus Kültür Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kızıl Ordu Korosu'nun seslendirdiği parçalarla kutladı.

Rusya'da 3. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk-Rus Kültür Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kızıl Ordu Korosu'nun seslendirdiği parçalarla kutladı. Kızıl Ordu Korosu "Yaylalar" türküsünü Türkçe söyledi.

Kızıl Ordu korosu, ünlü Rus sanatçı İosif Kobzon, İtalyan sanatçı Alessandro Safina ve dans gruplarının sahne aldığı program, izleyicilere tam bir bayram neşesi yaşattı. Konsere çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 700 kişi katıldı. Konserde daha fazla kadınlar hakkında şarkılar söyleyen Kızıl Ordu Korosu, geceyi ses sanatçısı Yuliya Panova ile birlikte Türkçe söylediği "Yaylalar, Yaylalar" türküsü ile tamamladı. Kızıl Ordu korosu sanatçılarının koroyla "Yaylalar, Yaylalar" seslendirmesi ve saz çalması izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

İHA'ya açıklamada bulunan Türk-Rus Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Lalek, "Bu sene artık ikinci kez Moskova'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 8 Mart bayramı Ruslar için Doğum Gününden sonra en önemli bayram. Dolayısıyla böyle bir vesileyle Rus ve Türk toplumlarını bir araya getirerek sevinçlerini paylaşmalarına yardımcı olmak istedik. Umarım bunu başarmışızdır" şeklinde konuşurken, Georgi Tufar isimli Rus vatandaş ise, "Önemli ve çok anlamlı bir gece oldu. Kadınlar Günü dolayısıyla böyle bir organizasyonu yapan Türk-Rus Kültür Merkezi'ni kutluyorum. Bu bayram vesilesiyle buradan tüm Türk kadınlarını da tebrik ediyorum ve onlara mutluluk diliyorum" dedi. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Ordu Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title