Haberler

Sevgilisini öldürüp uzuvlarını klozete attı, mahkeme "Canavarca hisle değil" hükmü verdi

Güncelleme:

Bahçelievler'de Afganistan uyruklu sanığın tartıştığı kız arkadaşını boğarak öldürüp ardından parmaklarını ve burnunu kesip klozete attığı cinayette gerekçeli karar açıklandı. Mahkeme, vahşi hareketler cinayet işlendikten sonra yapıldığı için cinayetin canavarca hisle işlenmediğine hükmetti.

Bahçelievler'de Afganistan uyruklu sanık Zıvar Gol Ravan'a kız arkadaşı Najiha Arabzaı'yı öldürdüğü gerekçesiyle "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası veren mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Ocak'taki ilk duruşmada, zanlı Ravan'la ilgili kasten öldürme suçundan verdiği müebbet hapis cezasıyla ilgili hükmün gerekçesini tamamladı.

Gerekçeli kararda, sanığın Arabzaı'yı öldürdüğünün sabit olduğu aktarıldı.

FOTOĞRAF TARTIŞMASININ ARDINDAN BARIŞIP BİRLİKTE YAŞADILAR

Çift arasında Arabzaı'nın başka bir erkeğe fotoğraf gönderme ve mesajlaşması nedeniyle birden fazla tartışma yaşandığına işaret edilen gerekçeli kararda, zanlı ile Arabzaı'nın olaydan önce barışarak tekrar bir arada yaşamaya devam ettikleri belirtildi.

Gerekçeli kararda, ikili arasında tekrar tartışma yaşandığına yer verilerek, sanığın, Najiha Arabzaı'nın boğazını eşarpla sıkarak öldürdüğü ifade edildi.

UZUVLARINI KESİP TUVALETE ATTI

Sanık Ravan'ın daha sonra maktulenin tanınmasını engellemek için cesedine zarar verdiği aktarılan kararda, sanığın kestiği uzuvları tuvalete attığına vurgu yapıldı.

Gerekçeli kararda, sanığın maktuleyi mesajlaştığı sanıkla Avrupa'ya gideceğini söylemesi üzerine öldürdüğü ifade edilerek, sanığın eyleminin haksız tahrik altında işlediğinin kabul edilemeyeceği kaydedildi.

MAHKEME "CANAVARCA HİSLE DEĞİL" DEDİ

Sanığın Arabzaı'nın vücut bütünlüğünü bozma eyleminin ise ölümden sonra gerçekleşmesi nedeniyle de "canavarca hisle kasten öldürme" hükümlerinin oluşamayacağı anlatılarak, aralarında resmi nikah olmaması sebebiyle de eşe karşı kasten öldürme hükümlerinin de oluşmadığı aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2 Nisan'da Şirinevler'deki günlük kiralık bir evde tanınmaz halde bir ceset olduğu ihbarı üzerine polisin soruşturma başlattığı, eve 30 Mart'ta girdiği kamera görüntülerinden tespit edilen Afganistan uyruklu Zıvar Gol Ravan'ın gözaltına alındığı belirtilmişti.

Ravan'ın, polislere cinayeti itiraf ettiği ve cesedin kız arkadaşı Najiha Arabzaı'ya ait olduğunu söylediği aktarılan iddianamede, sanık hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istenmişti.

İlk duruşmada sanığa kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası vermişti.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Bahçelievler Afganistan 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (18)

suskun:

serbest bıraksaydınız bari memleket yol gecen hanına döndü

40
3
yanıtYanıtla
gafil hakim:

nasıl canavarca değil ? öldükten sonra da kesse tavuk kesmiyor insan kesiyor bunu yapan canavarca yapmıştır ne biçim hakimsin sen ?

38
2
yanıtYanıtla
mehmet:

Hakimler yasaların dışında çıkamaz. Biz buna hukuk diyoruz. Duygusal karar veremez hakim. Adli tıp raporuna göre karar vermek zorunda.

yanıt7
yanıt6
ŞAŞIRMA:

Devletimizden Allah razı olsun. Yanlış yapanın hemen tepesine biniyor. gerisi yargıya kalmış.

11
22
yanıtYanıtla
ZAZA:

ülke teksas olmus

24
1
yanıtYanıtla
def edin gitsin:

bunları ve bunlar gibi dışardan gelen canavarları niye besliyoruz anlamadım ki. . sülalesiyle birlikte cektirip gitsinler. Ülke yol geçen hanı

23
1
yanıtYanıtla
ÇOK İLGİNÇ !:

Yıllar önce bir suriyeliler geliyor dediler , afganı , lübnanlısı , iranlısı , cezayirlisi nerde boş pislik var ülkeye giriş yapmış. Haberlerin ` ı bunlardan oluşuyor . Bunlar ne ara geldi ? nasıl geldi ? Suç işlediklerinde haberimiz oluyor , ülkem yol geçen hanına dönmüş.

12
0
yanıtYanıtla
Alper:

Turkiye deki gocmenler Libyaya gonderilsin. . .

10
0
yanıtYanıtla
öffff pöffff:

ne kadar idüğü bidüğü belirsiz çapsız cahil varsa bizim memlekette gelmiş halada geliyorlar her yer yabancı tanımadığımız insanlarla doldu yada dolduruldu bu çapsız yabancı cahillere razı değiliz ne işleri var memleketimizde bunların? tek kelime i s t e m i y o r u z

8
2
yanıtYanıtla
oguz:

bu kararı verenleri şapkamı cıkartıp alkışlıyorum sözün bittigi yer yazıklar olsun

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title