Haberler

KIYIKÖY BELEDİYE BAŞKANI SEVİNÇ, TUTUKLANDI

Güncelleme:

KIRKLARELİ'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy Belediye Başkanı CHP'li Ender Sevinç, hakkında 'rüşvet almak ve usulsüzlük' suçundan yargılandığı mahkemede iş insanı T.Ö ile birlikte tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Vize ilçesine bağlı Kıyıköy Belediyesi'nde 'rüşvet ve usulsüzlük' iddialarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Belde Belediye Başkanı CHP'li Ender Sevinç ile iş insanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi, önceki gün jandarma tarafından gözaltına alındı. Kırklareli'ne getirilen şüphelilerden 7'si jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Başkan Sevinç ile T.Ö., Y.D., F.M., M.A. ve M.T.Y., bugün jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılığa çıkarılan şüphelilerden F.M. ve M.T.Y., serbest bırakılırken, Başkan Ender Sevinç ile T.Ö., Y.D. ve M.A., tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Haklarında rüşvet ve usulsüzlük suçlarından hakim karşısına çıkan sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi. Başkan Sevinç, iş insanlarından rüşvet alıp belgelerde usulsüzlük yaptığı yönündeki suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek beraatını istedi. Sevinç'e toplanan rüşvet paralarını hesabına göndermekle suçlanan T.Ö. ise savunmasında, "Ben ticaret ile uğraşıyorum ve hesabımdan çoğu insana para gönderiyorum. Ben rüşvet parası göndermedim. Gönderdiğim parayı hatırlamıyorum. Bu para yaptığım ticaret ile ilgili paradır" dedi.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını ifade ederek mahkemeden serbest bırakılmalarını istedi. Sanık avukatları da müvekkillerinin rüşvet aldıklarına ilişkin delilerin olmadığını ve mahkemeye sunulan belgelerde rüşvet ve usulsüzlük oluşturmadığını belirterek beraatlarını talep etti.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Mahkeme başkanı sanıkların ifadelerin ardından haklarında 'rüşvet alma ve usulsüzlük' suçlamalarından Belediye Başkanı Ender Sevinç ile T.Ö.'nün tutuklanmasına, diğer sanıklar Y.D.,M.A.'nın ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Sevinç, kararın ardından Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince İçişleri Bakanlığı tarafından da görevden uzaklaştırıldı.

'ADALET BİR GÜN YERİNİ BULACAK'

Tutuklanan Belediye Başkanı Ender Sevinç ve T.Ö., sağlık kontrolü için güvenlik önlemleri altında Kırklareli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastane çıkışında bir gazetecinin Sevinç'e, "Hakkınızdaki suçlamalarla ilgili ne diyorsunuz?? sorusu üzerine, Sevinç, "Adalet yerini en kısa zamanda bulacak? karşılığını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ender Sevinç Vize Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title