Haberler

Kışlık Sobada Değişim

Balıkesir'ir Sındırgı İlçesinde Kış Mevsimiyle Birlikte Sobalarda Değişim Yaşanıyor. Isbınmayı Daha İyi ve Tasarruflu Hale Getirmek İçin Üretilen İlginç Sobalar Dikkati Çekiyor.

Balıkesir'ir Sındırgı ilçesinde kış mevsimiyle birlikte sobalarda değişim yaşanıyor. Isbınmayı daha iyi ve tasarruflu hale getirmek için üretilen ilginç sobalar dikkati çekiyor.

Kış hazırlığı yapan birçok ev ve işyerinde sobalar kurulurken, şehir merkezinde ise doğalgaz kullanılıyor. Sındırgı'da bir restorana kurulan sobanın özellikleri görenlerin dikkatini çekiyor. Yerli imalat olan sobanın iki kademesi var. Birinci kademede odun veya kömür yakılırken çıkan güçlü ısı bulunduğu ortamı hemen ısıtıyor. İkinci kademesi ise kalorifer sistemi gibi tasarlanmış. Özel dizayn edilen bölüm içindeki borulardan geçen sıcak hava ve duman daha geniş bir alanı ısıtıyor. Kurulan elektrikli devri daim sayesinde ısınma daha kısa zamanda yoğunluk kazanıyor. İmalatçısının Gedizli bir usta olduğu belirtilen sobayı kullananların zor kış şartlarında bile soğukla dertlerinin olmadığı, odun ve kömür yakıldığı halde normal sobalara göre çok daha fazla tasarruf elde edildiği öğrenildi.

(KOD: soba1, soba2)

17.11.2007 13:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title