Haberler

Kış Lastiği Uygulaması Esnafın Yüzünü Güldürüyor

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu, lastikçi esnafının yüzünü güldürüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu, lastikçi esnafının yüzünü güldürüyor.

Kış sezonunun yeni başladığını belirten lastikçi esnafı, uygulamanın işlerine olumlu anlamda yansıdığını belirttiler. Kar yağışı ile birlikte lastik satışlarında bir yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Kutlu Oto Lastik sahibi Yunus Kutlu, kışlık lastiklerin sürücüleri birçok faydasının olduğunu söyledi. Kutlu, "Arabaların kayması, fren anında aracın hareket etmesi, gidişatı ve süratinde oldukça fark oluyor. Bu nedenle tüm sürücülere, araçlarına kış lastiği taktırmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Sürücülerin mutlaka araçlarının kışlık bakımlarını yapmaları gerektiğini vurgulayan Kutlu, "Sürücülerimizin 4 ya da en az iki çeker kışlık lastik taktırmaları gerekiyor. Bunun yanında lastikleri değiştirdikten sonra balansın yapılması şarttır. Böylece yol tutuşu ya da gidişi daha iyi oluyor. Ayrıca sürücülerin araçlarının kışlık bakımlarını da yapmalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise kış lastiği zorunluluğu uygulamasını yerinde bulduklarını belirterek, uygulamaya tüm sürücülerin uyması gerektiğini söylediler. Kış lastiği zorunluluğunun güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Zübeyir Özdemir adlı vatandaş, "Gerçekten bu yasamız çok güzel. Vatandaşların yolda kalmamaları için devletimizin getirdiği güzel bir tedbirdir. Yoksa bazı sürücüler hayatını da hiçe sayıyor, diğer vatandaşların da hayatını hiçe sayıyor. Bu nedenle bu yasa özellikle bizim yöremiz için çok iyi bir yasadır. Umarım herkes buna uyar" dedi.

Bölge itibariyle çetin kış şartlarına sahip olduklarını dile getiren Melek Yıldız adlı sürücü ise, "Kar lastiklerini takmak lazım. Sonuçta can güvenliği için yapılan bir şey. Kesin olarak uygulanması gereken bir kanun. Bu konuda taviz verilmemesi iyi olur" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title