Haberler

KIRKLARELİ - Anasınıfı öğrencileri karne heyecanı yaşadı

Güncelleme:

Kırklareli'nde 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline giren ana sınıfı öğrencileri karnelerini okulda aldı.

Kırklareli'nde 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline giren ana sınıfı öğrencileri karnelerini okulda aldı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri uzaktan eğitim ile yarıyıl tatiline girerken, anaokulu öğrencileri ise karne alma sevincini okulda yaşadı.

Zübeyde Hanım Anaokulu'nda düzenlenen törene katılan Vali Osman Bilgin ile Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan öğrencilere karnelerini dağıttı.

Vali Bilgin, yaptığı konuşmada son iki karne döneminin salgın nedeniyle buruk geçtiğini söyledi.

Koronavirüs sürecinin tüm dünyayı etkisi altına aldığını ifade eden Bilgin, salgından en fazla ise öğrencilerin etkilendiğini kaydetti.

Salgın sürecinin alınan tedbirler ile daha hızlı atlatılacağına inandığını dile getiren Bilgin, "Şimdi kendi çocuğumda da şunu görüyorum, eskiden çocuklar kar yağsın okullar tatil olsun istiyorlardı. Şimdi ise asla ve asla okullar tatil olmasın istiyorlar. Çünkü hakikaten hem arkadaşlarını hem de okullarını özlediler. Kesinlikle bu çocukların zaten var olan o çocukluk duygularında, yaşamlarında ve fıtratlarında olan bir şey. İnşallah bu süreci en kısa sürede başarılı bir şekilde atlatırız. Halkımızın, toplumumuzun sağlıklı bir şekilde her yönüyle eğitim ve okulların açılması başta olmak üzere normalleşeceği günlere biran evvel kavuşmamızı yüce Allah'tan diliyorum." diye konuştu.

Salgın sürecinde sadece anaokullarının açık olduğunu hatırlatan Bilgin, en kısa sürede tüm öğrencilerin okullarına kavuşmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Kalkan Kırklareli Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title