Haberler

Kırıkkale'de Fetö'nün "Çatı Yapılanması" Davasında Karar

Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri T'nin de yer aldığı 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı davada,...

Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri T'nin de yer aldığı 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı davada, 18 sanık, 3 yıl 9 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY üyesi olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Hasan Basri T. ve Murat Sinan A. Çorum'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Fatih S, Ladin Y, Hasan Hüseyin P, Bekirhan İ. ile tutuksuz yargılanan eski KTSO Başkanı Gök'ün de aralarında yer aldığı 18 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Fatih S. savunmasında, örgütün "erkek evleri abisi" olduğu iddiasının doğru olmadığını ileri sürerek, kendisinin gazete aboneliğinin olduğunu ancak kimseyi gazeteye abone yapmak için çalışmadığını söyledi.

Sanık Murat Sinan A. da hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne sürerek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Tutuksuz sanıklardan Bekir Ş. ise 17-25 Aralık'tan önce bu yapının içerisinde yer aldığını ancak bu tarihten sonra örgütle bütün bağını kopardığını savundu.

Kaçmayıp polise kendisinin teslim olduğunu ifade eden Bekir Ş, 15 Temmuz'dan önce mallarını satmadığını ve kimseye devretmediğini iddia etti.

Sanık Ali Y. de devlete ve demokrasiye yürekten bağlı olduğunu belirterek, beraatini talep etti.

Sanık avukatlarının savunmalarını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fatih S'ye 10 yıl 6 ay, Hasan Basri T, Hasan Hüseyin P, Ladin Y, Murat Sinan A. ve Bekirhan İ'ye 8'er yıl 9'ar ay, tutuksuz sanıklar eski KTSO Başkanı Ekrem Gök ve Bekir Ş'ye 8'er yıl 9'ar ay, Süleyman S, Dağistan K, Şerafettin A, Fatih S. ve Ali Y'ye 6'şar yıl 10'ar ay 15'er gün, Halim G. ve Erol G'ye 6'şar yıl 10'ar ay, Dursun K'ya 5 yıl, Rıfat A. ve Arslan E'ye 3'er yıl 9'ar ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, İsa G. ve Ziya Ö'nün ise beraatine hükmetti.

Duruşmanın ardından tutuklama kararı verilen Gök ile Bekir Ş. polis ekiplerin tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title