Haberler

Kimsenin Katılmadığı HYP Mitingi İptal Edildi

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Milletin Parasını Meydanlarda, Mitinglerde Harcamanın Haram Olduğunu Söyledi.

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, milletin parasını meydanlarda, mitinglerde harcamanın haram olduğunu söyledi.

HYP Van Teşkilatı tarafından Kız Meslek Lisesi kavşağında düzenlenen mitinge katılmak üzere kente gelen Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, katılım olmadığı için miting alanına gelmedi. Seçim otobüsü bir süre miting alanında beklerken, polis ve basın mensupları haricinde alana gelen olmadığı için miting iptal edildi.

Katılım olmadığı için miting alanına gelmeyen HYP Genel Başkan Öztürk, İHA muhabirinin iptal edilen mitingle ilgili sorularına tepki göstererek, "Miting kelimesini duymak istemiyorum" dedi. Öztürk, "Buraya gelişimiz, Vanlılar'a selam sevgimizi iletmek, teşkilattaki arkadaşlarımızı ziyaret etmekti. Miting falan yok, benim öyle bir şeyden haberim yok. Seçim otobüsü durmadan gezer. Hazine trilyonlarını alanlar miting yaparlar. Çağdaş siyasette meydanları kirletmek ve devletin parasını harcamak yanlıştır,

biz bunlara siyasetimizle tamamen karşıyız. Bu haram para, milletin parasının meydanda harcanması yazık günah değil mi" dedi.

Miting alanları yerine televizyonları tercih ettiklerini ifade eden Öztürk, bir kasaba televizyonunun ulaştığı insan sayısının en büyük mitingin iki katı olduğunu söyledi. Öztürk, mitinglerde devletin parasının boşa harcandığını savunarak, "Mitinglerde devlet araçları kullanılıyor, insanlara yemek, para veriliyor. Afişler ve bayraklar bastırılıyor. Biz siyasete atıldığımız günden beri bunlara karşıyız. Niye ben miting yapayım. Kaldı ki bizde ona harcayacak para yok. Bu para haram, Allah bunun hesabını

sorar. 380 trilyon bu seçim için bütçeden para çıktı. Biz bu paradan bir kuruş almıyoruz. Yazık günah değil mi. Biz böyle bir rezilliğe, böyle bir haksızlığa, zulme asla bulaşmayacağız. İktidar olsak da bulaşmayacağız. Halka ulaşmanın yolları bütün dünyada bellidir. Amerika'da, Avrupa'da miting mi var? Bizim yapacağımız medya imkanlarını kullanmak, bunun da başında televizyon gelir. Meydan nutuk ve şov yeri. Peki bu şov hangi parayla yapılıyor, devletin parasıyla yapılıyor. Devletin parasıyla yapılan bu şov

vicdansızlık değil mi? Bu paralarla Türkiye'de yapılacak bir sürü iş var. Hazineden alınan paralarla bir gösteri yarışı yapılıyor. Bu riyadır, bu Allah'ın kanunlarına, iradesine de aykırıdır. Ben bu akşam bir televizyonda konuşacağım. Hangi miting alanı o televizyonun ulaşacağı kadar insan toplayabilir. İnsanları köylerinden evlerinden taciz edip getiriyorlar. O paraları, köylerden yığdıkları insanlara versinler, çoluk çocuğunun kursağına gitsin. Televizyonlar kalkarsa o zaman mitinge mecbursunuz. Partimiz

iliklerine kadar, Allahı'na kadar seçime hazırdır" şeklinde konuştu.

Yaşar Nuri Öztürk, eşi Canan Öztürk ile birlikte kaldığı otelden çıkarak Van Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermesi gezdi. Kermeste gıda ve el işi standlarını gezen Öztürk, 145 YTL değerinde masa örtüsü, pike, 4 adet tülbent, 4 adet yemeni, namazlık ve fiskos satın aldı. Öztürk ve beraberindekiler, daha sonra HYP Van İl Başkanlığı binasına geçti.

(AKK-MET-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title