Haberler

Kimse Yok mu Derneği 700 Suriyeli Öğrenciye Kırtasiye Yardımı Yaptı

ŞANLIURFA (İHA) – Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Suriyeli öğrencilere Kimse Yok mu Derneği tarafından çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı.

ŞANLIURFA (İHA) – Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Suriyeli öğrencilere Kimse Yok mu Derneği tarafından çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Suriyeli sığınmacı 700 öğrenciye Kimse Yok mu Derneği üyeleri tarafından çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Ayhan, İl AFAD Müdürü Mahmut Söylemez ve Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkcı katıldı.

Öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemelerinin dağıtıldığı törende Suriyeli öğrenciler teşekkürlerini Arapça olarak ifade etti. Okul yetkilileri, öğrencilere yapılan desteklerinden dolayı teşekkürler etti.

Tören sonrasında basın mensuplarına bilgi veren Kimse Yok mu Derneği Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin, "Suriyeli misafirlerimize gerek giyim gerekse diğer ihtiyaçların karşılanmasında zaten yardımlar yapıyorduk. Fakat iş eğitim olunca özellikle de çocuklar söz konusu olunca, tüm imkanlarımızı seferber edip yaklaşık 700 öğrencimize çanta ve kırtasiye verdik" dedi.

Şanlıurfa'da bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitimlerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Şahin, "Eğitim için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Yeter ki bu acı ve sıkıntı çocuklarımızı cahil bırakmasın" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Şahin Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title