Haberler

Kadıköy'de pes dedirten görüntüler! Kilise duvarına çıkıp dans ettiler

Güncelleme:

Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan şahıslar, çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynadı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler büyük tepki topladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuya ilişkin bir açıklama yaparak "Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz." ifadelerini kullandı. İstanbul Valiliği olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Dün akşam Kadıköy'deki Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin önündeki meydanda toplanan grup çalan müzikle eğlendi. Gruptaki 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı.

TEPKİ TOPLADI

Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki topladı. Sosyal mesafenin ve maskenin de unutulduğu o anlar pes dedirtti. Hemen her gece yaşanan görüntülere Kadıköy'de yaşayan bölge sakinleri de büyük tepki gösterdi.

"MABEDLERE YAPILAN SAYGISIZLIK HERKESE KARŞI SAYGISIZLIKTIR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Çelik'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır.

KİLİSE DUVARI ÜSTÜNDE OYUNA TEPKİ

Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz."

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İstanbul Valiliği olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

"HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Altun'un mesajında şu sözler yer aldı: "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir."

Pes dedirten görüntüler! Kadıköy'de kilise duvarına çıkıp dans ettiler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Phoenix Suns NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (19)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Kiliselerde kampanya başlatılsın, bir günah çıkarana ikinci günah bedava olsun..

37
71
yanıtYanıtla
İbrahim Kaplan:

Ellemeyin gençler eğleniyor hani özgürlük bakın bizde özgürüz :)

24
54
yanıtYanıtla
Sadullah Biliktü:

Özgürlük, başkalarının kişilik haklarına ve dini değerlerine saygısızlık değildir.

yanıt3
yanıt0
Egemen Gürbüz Uçar :

Şunun birebir aynısı bir cami için yapılsa ortalığı ayağa kaldıracaklar burada bu olaya gülüyor. Sözde hoşgörü saygı dini değil mi ?

41
32
yanıtYanıtla
pentakill lol:

haberi okumuyor musun dostum yapılan açıklamada kınama var 3 kişi de göz altına alınmış daha ne bekliyorsun. Bu ülkede tacizciler denetimli serbest bırakılıyor. sen kalkmışın oynayan adamların idamlarını istiyorsun (=

yanıt14
yanıt6
Mert :

Saygı göstermezsen saygı bekleyemezsin. Cami için yapılcak bir saygısızlığa tahammülümüz nasıl yoksa aynı saygı diğer ibadethanelere de gösterilmelidir.

39
8
yanıtYanıtla
Çınar Tunç:

Camide yapılsa katlederdiniz bu hareketi yapanları. Birazcık saygıdan kimseye zarar gelmez. Alkışa tıklayanlar var şaka gibi rezalet insanlar var bu ülkede. Çok fazla rezalet insan var. Bu insanların bu ülkeye sadece zararı var.

28
16
yanıtYanıtla
Tüli Ulutas:

Avrupa da camii'lere pislik ve domuz kafası atilırken insanlar camii'de ibadet edilirken de aynı 'rezalet insanlar'dan umarım bahsetmişsindir. Tasvip etmiyorum asla sadece konu yahudi ve hristiyan olunca duyar kasanlarin is müslümana geldigin de" kör ve sağır olmaları da bir bu kadar tiksindirici.

yanıt14
yanıt3
erkan akgün:

yahudiler hemen tepki göstermiş dinden çıktığım için cami yada kilise farketmez tamamı para öğütme makinesi olarak çalışyor

11
23
yanıtYanıtla
senata silva:

İNANÇLARA SAYGI MECBURİDİR.. KINIYORUM BU YAPILANI

31
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title