Haberler

Kılıçdaroğlu, Faturalarıyla Tartışılan CHP'li Vekilin İstifasını İstiyor

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, telefon faturalarıyla gündeme gelen CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in, TBMM Başkanlık Divanı'ndan istifa etmesi gerektiğini söylediği ortaya çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in, TBMM Başkanlık Divanı'ndan istifa etmesi gerektiği yönündeki görüşünü yakın çevresiyle paylaştığı öğrenildi.

HEM MECLİS'İN HEM DE CHP'NİN GÜNDEMİNDE

Türkmen'in, 2016 için TBMM tarafından ödenen 1 milyon TL'yi aşan iletişim masrafı, CHP'nin de birinci gündem maddesi olmaya devam ediyor. CHP kurmayları, CHP'nin aralık ayındaki Adana mitingi ve yeni yıl tebriği için Adanalı tüm seçmenlere mektup gönderen Türkmen'in iletişim masrafının, "kabul edilebilir" limitin çok üzerinde olduğunu savunuyor ve 1 milyon TL'yi aşan iletişim bedelinin bir miktarının TBMM'ye iade edilmesi konusunda nasıl bir yöntem belirlenmesi gerektiği konusunda fikir alışverişi yürütüyor.

KILIÇDAROĞLU İSTİFASINI İSTİYOR

Bu konuda kamuoyuna açık mesaj vermeyen Kılıçdaroğlu'nun Türkmen ile iki gün önce telefon görüşmesi yaptığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun görüşmenin ardından yakın çevresiyle, Türkmen'in Başkanlık Divanı'ndan çekilmesi gerektiği yönündeki görüşünü paylaştığı, bu adımın kamuoyunda oluşan tepkiyi bir nebze giderebileceğini düşündüğünü ilettiği öğrenildi. Bu talebin ulaştırıldığı Türkmen'den henüz istifaya ilişkin olumlu ya da olumsuz bir sinyal gelmese de konu bugün saat 13.00'te genel merkezde toplanacak MYK'da da birinci gündem maddesi olacak. Parti kurmaylarının bir milletvekiline tanınan hakkın suiistimal edilmesi anlamına gelecek bu adımın partiyi zor durumda bıraktığı, partinin tedbir almaması durumunda daha zor durumda kalabileceği yönünde görüş bildirmesi bekleniyor. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Elif Doğan Türkmen Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title