Haberler

Kepez Belediyesi vadiyi yola çevirdi

Güncelleme:

Kepez Belediyesi, Masa Dağı eteklerinde kurulan Barış Mahallesi'ndeki vadiyi, yeryüzü şekillerinin dezavantajlarını ortadan kaldırarak, vatandaşların kullanımına açtı.

Kepez Belediyesi, Masa Dağı eteklerinde kurulan Barış Mahallesi'ndeki vadiyi, yeryüzü şekillerinin dezavantajlarını ortadan kaldırarak, vatandaşların kullanımına açtı.

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda kaya ve vadi engelini ortadan kaldırarak açtığı yolla sokağı birleştirdi. Yörük Parkı'nın yanındaki vadide gerçekleştirilen yol çalışmasında bölgede tehlike arz eden büyük kayalar kırılarak tahliye edilirken; yağmur suyu drenajı ile istinat duvarı yapılan vadi hafriyatla dolduruldu. İki yakası buluşturulan 2906 Sokak ile kuzeyde yer alan 2908 Sokak arasında yeni bir yol inşa edilirken, 2096 Sokak ile 2837 Sokak arasında ise yaya ulaşımı için beton merdiven yapıldı. Sokağın güney kısmında, yüksek kaldırım ve tel örgü çalışmasıyla araç ve yaya güvenliği için önlem alındı. Yolun, sıcak asfalt, parke kaldırım ve aydınlatma çalışması da tamamlandı.

Vadiye yeşil alan

Yol çalışması yapılan vadinin güney kısmındaki 1000 metrekare alan da yeşil alan düzenlemesiyle mahalle sakinlerinin kullanımına açılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bölgede yeşil alan çalışması başlattı. Ekipler, coğrafi engelleri ortadan kaldırarak, park alanının tesviyesini yapıyor. İnşasına başlanılan istinat duvarı ile park alanı düz hale getiriliyor. Parkta, üzeri kapalı ahşap oturma mobilyaları, çocuk oyun elamanları ve açık hava spor aletleri bulunacak. Çim ekimi ve çeşitli türde ağaç ve bitki dikimiyle de 1000 metrekare alan yeşillendirilecek. Parkın, inşasının bu yıl içerisinde tamamlanarak, hizmete açılması planlanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde Barış Mahallesi'nde daha önce 3'ü yeni park, 4'ü tadilatı yapılan park olmak üzere 12 bin 853 metrekare yeşil alan yatırımı yapılmıştı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kepez Belediyesi Barış Mahallesi Masa Dağı Kepez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title