Haberler

Kenya'da "Etnik Temizlik ve Soykırımı Andıran" Olaylar

Kenya'da Tartışmalı Devlet Başkanlığı Seçimlerinden Sonra Çıkan Şiddet Olaylarının Bazılarının "Etnik Temizlik ve Soykırımı Andırdığı" Bildirildi.

Kenya'da tartışmalı devlet başkanlığı seçimlerinden sonra çıkan şiddet olaylarının bazılarının "etnik temizlik ve soykırımı andırdığı" bildirildi.

Afrika'nın Büyük Göller Bölgesi İçin Uluslararası Konferans adlı kuruluş yayımladığı bildiride, "Soğukkanlılıkla işlenen cinayetlerden bazıları etnik temizlik ve soykırımı andırıyor, çünkü bu eylemler kadın ve çocukların da içinde bulunduğu en güçsüzleri hedef alıyor. Mülteciler, iç göç, nefret kampanyaları ve soykırım tehdidi bölgede yeniden görülmekte" denildi.

Bu arada, Kenya'nın muhalefet lideri Raila Odinga, ülkede yarın yapılması planlanan protesto gösterilerinin iptal edildiğini açıkladı.

Odinga, Amerikalı diplomat Jendayi Frazer ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında, gösterilerin, bir uzlaşma sürecine girileceği için iptal edildiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title