Haberler

Kendi İşlerinin Patronu Olacaklar

İTSO’nun girişimcilik eğitimi programını tamamlayan 29 girişimci adayı sertifikalarını aldı.

İTSO'nun girişimcilik eğitimi programını tamamlayan 29 girişimci adayı sertifikalarını aldı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 14. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programı tamamlandı. Yeni girişimci adaylarını ortaya çıkarmayı hedefleyen eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi. KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) desteğiyle 17-27 Ağustos tarihleri arasında İTSO'da yapılan programa katılan 29 girişimci adayına kapasitelerini ortaya koyma ve iş fikirlerini uygulamaya dönüştürme konularında bilgiler verildi. Eğitim programına katılan 29 girişimci için İTSO'da tören düzenlendi. Törende girişimci adaylarına İTSO Başkanı Metin Anıl, KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ, İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Semiz, Disiplin Kurulu Başkanı Zeynep Kaçar ve eğitmen Sevi Yumuk Tonak tarafından sertifika verildi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, yılda iki defa düzenledikleri eğitim programı ile genç müteşebbisleri ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Girişimci adaylarını iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağladıklarını kaydeden Anıl, kursiyerlerden dürüstlükten taviz vermemelerini ve cesur olmalarını istedi.

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ da, 'Yetenekli, birikimli insanların cesaretle işyerlerini kurup istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz' dedi.

Girişimci adayları, hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı'na başvurabilecek. Adaylar, KOSGEB'in onay vermesi durumunda 30 bin TL'ye varan hibe ve 70 bin TL'ye varan faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilecekler. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Akdağ İnegöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title