Haberler

Kemik İliği Kanseri nedir? Kemik İliği Kanseri belirtileri nelerdir?

Güncelleme:

Bu akşam saatlerinde Kemik İliği kanseriyle mücadele eden ünlü sanatçı Hüner Coşkuner'in hayatını kaybetmesinin ardından Kemik İliği Kanseri tekrar gündeme geldi. Peki, Kemik İliği Kanseri nedir? Kemik İliği Kanseri belirtileri nelerdir?

Merak edilen ve araştırılan Kemik İliği kanseri, kemik iliği içerisinde yer alan hücrelerin anormal şekilde bölünmesi, ve de dolayısıyla da sayılarını artırmasına bağlı ortaya çıkmaktadır. Lösemi veya lenfoma da kemik iliğinde yer alan hücrelerin artışı ile meydana gelen kanserlerdir ve en sık görülen kemik iliği kanseri multipl miyelomdur.

KEMİK İLİĞİ KANSERİ NEDİR?

Kemik iliği kanseri, kemik iliğinde kanı oluşturan kök hücrelerin kaynaklandırdığı bir kanser türüdür. Kemiğin merkezinde yer alan sünger benzeri malzemenin kemik iliğinin derinliklerinde, kırmızı kan hücrelerine, beyaz kan hücrelerine ve trombositlere dönüşen kök hücreler bulunur. Kemik iliği kanseri, ilikteki hücrelerin anormal bir şekilde ya da hızlandırılmış bir oranda büyümeye başladığında meydana gelir.

KEMİK İLİĞİ KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kemik İliği Kanseri belirtileri şu şekildedir:

  • Kemiklerde ağrı ve hassasiyet durumu. Bu ağrılar sırt, kaburga ya da kalça kemiklerinde genellikle görüşür. Oluşan ağrı veya hassasiyet sürekli görülür ve hareketle artar.
  • Kemiklerde kolay kırılma ve zayıflama görülür. Multipl miyelom, kemikleri zayıflatabilir hatta kırılma olasılığını da arttırır. Omurga, kol ve bacaklardaki uzun kemikler bu durumdan en sık etkilenir.
  • Omurilik sıkışması.
  • Omurganın kırıkları omurlarda çökmeye, ağrıya ve bazen de omurilikte sıkışmaya neden olabilir. Bu hassasiylet dutumu ayrıca bacaklarda uyuşma, kuvvet kaybı, mesane ve bağırsak kontrolünde kayıp gibi durumları da beraberinde getirir.
  • Kan Kalsiyum düzeyinde artış meydana gelmesi.

    Anormal Kanama: Miyelom hastalarında, kanın pıhtılaşmasını sağlayan plateletlerin üretilmesinde bir azalma meydana gelebilir. Bunun sonucunda hastalarda tekrarlayan burun kanamaları, diş eti kanamaları görülebilir. Kadın hastalarda yoğun adet dönemleri de yine görülebilecek belirtiler arasındadır.

    Kanın akışkanlığında azalma

  • Kansızlık.
  • Tekrarlanan enfeksiyonlar.
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Lösemi Gündem Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title