Haberler

Kelkit'te, "Sağlıklı Yaşam" Yürüyüşü Yapıldı

Kaymakam Gazel: "Sağlıklı toplum yetiştirmek için yapmamız gereken yürümektir"

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, sağlıklı toplum yetiştirmek için yapılması gerekenin yürümek olduğunu söyledi.

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Kelkit Toplum Sağlığı Merkezince "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" sloganı ile yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Gazel'in yanı sıra Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, Kelkit Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Hakan Kıymık ve sağlık çalışanları katıldı.

Kelkit Toplum Sağlığı Merkezi önünde davul zurna eşliğinde başlayan yürüyüş, Kiptaş Kent Parkında sona erdi.

Gazel, burada yaptığı konuşmada, sağlıklı toplum yetiştirmek için yapılması gerekenin yürüyüş olduğunu belirterek, "Yürüyüşü özendirmek gerekiyor. Bu tür etkinlikleri, geleneksel hale getirmemiz halinde katılımın daha da artacağını tahmin ediyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza ve yaşlılarımıza yürüyüşün önemini anlatmamız gerekiyor" dedi.

Pehlivan ise yürüyüşün amacının ise farkındalık oluşturup alışkanlık yaratmak olduğunu ifade ederek, "Asıl amacımız obeziteye dikkat çekmek, fiziksel aktiviteyi özendirmektir. Bu amaçla her ayın son haftasında ilimizin değişik yerleşim alanlarında yürüyüş yapıyoruz" diye konuştu.

Etkinlik, katılımcılara adım ölçer dağıtımının ardından sona erdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Emre Boşnak Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title