Haberler

Kelkit'te Din Görevlilerine Organ Bağışı Semineri Verildi

Güncelleme:

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde din görevlilerine yönelik organ bağışı semineri düzenlendi.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde din görevlilerine yönelik organ bağışı semineri düzenlendi. Seminerin sonunda 5 din görevlisi organlarını bağışladı.

İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde organ bağışının önemi ve kimlerin organ bağışı yapabileceği konusu ele alındı. Seminere İlçe Müftüsü Selim Şahin, merkez ve köylerde görev yapan din görevlileri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Koordinatörü Özlem Gazel, organ naklinin canlıdan veya beyin ölümü gerçekleşmiş 18 yaşını doldurmuş kişilerden yapıldığını, organ naklinin dünyada ilk defa 1937, Türkiye'de ise 1975 yılında yapıldığını söyleyerek organ naklinin günümüzde daha iyi imkanlarla yapıldığını belirtti.

Din görevlilerinden konuyu camilerde ve değişik ortamlarda anlatmalarını isteyen Gazel, organ nakli konusunu hastane çalışanları ve muhtarlara da anlattıklarını, organ bağışının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Seminerin sonunda konuşmacılara teşekkür eden Müftü Selim Şahin ise organ bağışı konusunda din görevlileri olarak üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını belirterek her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde gerekli bilgileri ayet ve hadisler ışığında Cuma günleri hutbede işlediklerini dile getirdi.

Seminer ardından Tütenli Köyü İmamı Ahmet Nas, Gümüşgöze İmamı Alim Kaya, Öbektaş İmamı Ali Mutlu, Köycük İmamı Mustafa Keleş, Yenice İmamı Bayram Özdemir olmak üzere 5 örnek din görevlisi organlarını bağışladı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selim Şahin Gümüşhane Türkiye Kelkit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title