Haberler

Kazım Kurt: "Eğitim Sistemi Türkiye'yi Geriye Götüren Bir Noktada"

Güncelleme:

Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi, Hasan Ali Yücel ve Mehmet Rauf İnan'ı anma etkiliği düzenledi.

Taşbaşı Kırmızı Salonda gerçekleştirilen anma etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Başkanı Ayhan Türkseven ve davetliler katıldı.

Cumhuriyet döneminin eğitim neferi, Köy Enstitüleri'nin kurucusu Hasan Ali Yücel ve Mehmet Rauf İnan'ı anma etkinliği Can Yücel'in babası Hasan Ali Yücel'e ithafen yazdığı 'Ben Hayatta En Çok Babamı Sevdim' şiiriyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Odunpazarı Kent Konseyi İsmail Kumru yaptı. Konuşmasına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a köy enstitüleri ile ilgili yaptığı çalışmalar için teşekkür ederek başlayan Kumru, "Göreve geldiği günden beri köy enstitüleri her türlü desteği verdi. O vefayı Odunpazarı Belediyesi olarak gösteriyor" dedi. Tekirdağ Merkezi Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat'ın kendisini arayarak Odunpazarı Belediyesi'nden Hasan Ali Yücel büstü istediğini anlatan Kumru, Ekşinat'ın bu isteğini Kurt'a iletti. Kumru, ayrıca Ekrem Ekşinat'ın Kazım Kurt'u ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneğini açılışa davet ettiğini de bildirdi. Kumru, "Eskişehir'de hem kent konseyi olarak hem de Odunpazarı Belediyesi olarak farklı işler yapmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. İyi ki geldiniz, çok değerli bilgileri dinleyeceğiz bugün" dedi.

Etkinlikte konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye'de eğitim sisteminin geldiği noktaya dikkat çekti. Başkan Kurt, "Eğitimin bilimsel, laik tarafının unutulduğu sürece, işimizin çok zor olduğu bir noktaya geldiğimizin hepimiz farkında olmalıyız. Şuan ki eğitim sistemi maalesef Türkiye'yi geriye götüren, Türkiye'yi sıkıntıya sokan bir noktada. Oradan çıkışın yolu; aydınlanma, tekrar ciddi bir Köy Enstitüsü ruhunun yakalamaya bağlı. 2018 yılında nasıl bir eğitim olması gerektiğini tartışmalıyız. Bunu yerine getirmeliyiz" diye konuştu. Başkan Kurt konuşmasının ardından Sebahattin Eyüboğlu'nun Köy Enstitüleri üzerine yazdığı şiiri okudu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Ali Yücel Mehmet Rauf Kazım Kurt Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title