Haberler

Kayseri'nin Saklı Cenneti Soğanlı'ya Yoğun İlgi

KAYSERİ'nin önemli tarihi yerlerinden olan ve 'saklı cennet' olarak bilinen Soğanlı Örenyeri, yıl içinde yerli ve yabancı yaklaşık 550 bin turisti ağırlıyor.

KAYSERİ'nin önemli tarihi yerlerinden olan ve 'saklı cennet' olarak bilinen Soğanlı Örenyeri, yıl içinde yerli ve yabancı yaklaşık 550 bin turisti ağırlıyor.

Coğrafi yapısı ile dikkat çeken Soğanlı vadisi, çok eski bir yerleşim alanı olarak Roma devrinden kalan kiliseleri ile ünlü. Ören Yerinde Karabaş, Kubbeli, Tahtalı, Yılanlı, Saklı, Tokalı, Ballık ve Geyikli kiliselerini görme fırsatı yakalayan turistler, yöre halkının ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Yeşilhisar ilçe merkezinde 15 kilometre uzaklıktaki Soğanlı Mahallesinde bulunan Örenyeri, yıl içinde yerli ve yabancı 550 bin turisti ağırlıyor. Soğanlı Örenyeri'nde, ismi ile özdeşlemiş yöresel ürünler arasında bulunan Soğanlı bez bebekler, en fazla ilgi gören hediyelik eşyalar arasında ilgi görüyor. 100 yıllık geçmişe sahip olan Soğanlı bebekleri, bölgedeki birkaç evde iplik ve bez kullanılarak yapılıyor. Soğanlı bebekleri, 10 ile 30 TL arasında satılıyor.

Soğanlı Örenyeri'nin birkaç kilometre uzağında başlayan Kapadokya bölgesinde ise yeraltı şehirleri ile ünlü Derinkuyu beldesi bulunuyor.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Örenyeri Kayseri Roma Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title