Haberler

Kayseri'de Fetö Sanığı İş Adamlarının Davası

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da bulunduğu 17'si tutuklu 71...

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da bulunduğu 17'si tutuklu 71 iş adamının yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü gün oturumuna, tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık İsmail Saffet Baktır, yaptığı savunmada, çocuklarının indirim kazandığı için FETÖ ile bağlantılı okullara gönderdiğini, polis aramasında evinde çıkan yayınların suç unsuru oluşturduğunu düşünmediğini kaydetti.

FETÖ üyesi olmadığını iddia eden Baktır, "Bu örgüt adına para toplamadım. Katıldığım sohbet toplantılarında himmet, kurban, gazete, burs vermedim ve istemedim." diye konuştu.

KHK ile kapatılan Battalgazi Eğitim Kurumları yönetimine "Allah rızası" için katıldığını savunan tutuklu sanık Orhan Topçuhasanoğlu da kendisini yönetime girmesi için örgütün "il imamı" Sıtkı Baş'ın telkin ettiğini söyledi.

Süleyman Gürkök de "Ben bir hukukçuyum. İnsan haklarını ihlal eden terör örgütü üyesi olamam. Ben bu vatan için ölmeyi göze almış birisiyim." dedi.

Davalarda FETÖ sanıklarını savunduğu için tutuklandığını iddia eden Gürkök, kendini şöyle savundu:

"FETÖ suçlusunu savunmakta suç. İddianamede 'FETÖ suçlusu eşinin avukatı oldu' diye bir ibare var. Bu çok zoruma gitti. İnsan eşi için ölür. Ben nasıl onun avukatı olmayayım. Eşimin gözaltı sürecinde müdafiliğini yaparken ben de gözaltına alındım. Ben siyasal iktidarın telkinlerine uymak zorunda değilim. Siyasi iktidar isteği eylemi suç tanımına sokamaz. Siyasi iktidarın suç tespit etme, suç tarihi tayin etmek yetkisi yoktur."

Duruşmada tutuklu sanıklar Şaban Hasçalık ve Hüsamettin Keçeci de savunma yaptı.

Mahkeme heyeti duruşmayı 21 Haziran'a erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Hiçyılmaz Ömer Dengiz Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title