Haberler

Kayseri - Bakan Yıldız: ´Bu Ak Partinin Değil Sağduyulu Vatandaşlarımızın Zaferi´V

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanveli Sadık Yakut ve Milletvekilleriyle Birlikte Basın Toplantısı Düzenleyerek Sonuçlar İçin Türk Halkına Teşekkür Etti. Yıldız, "bu Ak Partinin Değil Sağduyulu Faziletli Vatandaşlarımızın Başarısıdır" Dedi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, Kenan Evren'i Eleştirerek, "keşke Bugün Halkın Karşısına Çıksa ve Özür Dilese" Diye Konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanveli Sadık Yakut ve milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek sonuçlar için Türk halkına teşekkür etti. Yıldız, "Bu Ak partinin değil sağduyulu faziletli vatandaşlarımızın başarısıdır" dedi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, Kenan Evren'i eleştirerek, "Keşke bugün halkın karşısına çıksa ve özür dilese" diye konuştu.

Bakan Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısında Türkiye siyaset tarihine damgasını vuracak ve kalın çizgilerle iz bırakacak bir referandumun geride bırakıldığını belirterek, "Sonuçların ülkemize, Kayseri'ye, Edirne'den Ardahan'a kadar herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hayırlısını istedik, hayırlısı oldu. Kayseri'de de siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de son derece seviyeli kampanya yürütmüşlerdir. Seçim kurulu iaşe paketleri de 3 siyasi partimiz tarafından organize edildi. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu Ak parti zaferi değil. Sağduyulu, basiretli, ferasetli vatandaşlarımızın başarısı. Hayırcılar 17.00'ye kadar karşımızdaydı, artık yanımızdalar. Artık evet, hayır yarışı yok. Evet'e destek veren, ülkücü kardeşlerime, BBP, MHP tabanı ve sağduyulu CHP'li vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Referandum artık demokrasinin içinde kültür olarak yerini alacak. Ara ara, zaman zaman demokrasi organları arasında Türkiye için hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da konuşmasına "Cenabı hakka şükrediyorum. Allaha şükürler olsun ki bizi ve Türk insanını sevindirdi" diye başladı. Başarının Ak partililerin başarısı olmadığını, 73 milyonun duasıyla başarıya ulaştıklarını anlatan Yakut, "Tekerleğin önündeki son tümsek de kalktı. Artık daha da hızlanacak" diye konuştu. İlk kez sivil siyaset tarafından referandum yapıldığını vurgulayan Yakut, "Keşke 30 yıl önce yapılsaydı. Keşke 30 yıl önce 12 Eylüller yapılmamış olsaydı. Bu referandum, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat mağdurlarının mağrurlara karşı mücadelesiydi. 30 yıl önce 12 Eylül 1980'de tank sesleriyle uyananlar, şükürler olsun ki bugün Evet sesleriyle uyandı" ifadesini kullandı.

Kenan Evren'i de sert bir dile eleştiren Yakut, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Evren, 'O zaman bir sağdan bir soldan idam ettik. Referandumda hayır diyeceğim' açıklaması yapmış. Kuvvet komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı yapmış birinin daha sorumluluk sahibi olarak konuşması gerekir. Keşke bu açıklamayı yapana kadar 30 yıl önce bir soldan, bir sağdan idam ettikleri için milletin karşısına çıkıp özür dileseydi, pişmanım deseydi" Ak parti il başkanı Ömer Dengiz ve milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın da partililere teşekkür konuşması yaptığı basın toplantısında Yaşar Karayel, "Kimse bundan sonra bir sağdan bir soldan idam edemeyecek. Tanklarla balans ayarı yapamayacak" ifadesini kullandı. Basın toplantısına katılan partililer, Bakan Taner Yıldız ve milletvekillerine alkışlarlar tezahürat yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title