Haberler

Kaymaz Duruşması Sırasında Eskişehir'de Gösteri Yasak

Eskişehir Valiliği, 7 Şubat 2007 Tarihinde Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülecek Olan Kaymaz Davasının Olduğu Gün Kentte Gösteri ve Yürüyüş Yapılmasını Yasakladı.

ESKİŞEHİR Valiliği, 7 Şubat 2007 tarihinde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan Kaymaz davasının olduğu gün kentte gösteri ve yürüyüş yapılmasını yasakladı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile kamyon şoförü olan babası Ahmet Kaymaz'ın operasyon sırasında öldürülmesi olayının tutuksuz sanıkları olan 4 polis memuru Salih Ayaz, Yaşafettin Açıksöz, Mehmet Karaca ve Seydi Ahmet Döngel'in yargılanmasına 7 Şubat 2007'de Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Güvenlik önlemleri nedeniyle Eskişehir'de görülen dava ile ilgili olarak Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada duruşma günü bazı yasakların getirildiğini duyurdu. Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada aynen şöyle denildi:'Kamuoyunda Kızıltepe veya Kaymaz davası olaark bilinen duruşmaya 7 Şubat 2007 tarihinde ilimiz Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edileceğinden, duruşma günü herhangi bir müessif olayın meydana gelmesini önlemek, milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, mahkeminin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılması için Anayasanın 26 ve 34'üncü, 5 bin 442 sayılı iller idaresi kanunun 9/Ç ve 11/C, 2 bin 9111 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşler kanunun 22 ve 23/A, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10 ve 11'inci maddelerine istinaden ilimiz sınırları içerisinde yapılması muhtemel toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması ve benzeri faaliyetler Valilik makamının 31 Ocak 2007 tarihli gün ve bin 659 sayılı oluru ile yasaklanmıştır.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title