Haberler

Kaymakam'dan Bedensel Engelli 3 Gence İş İmkanı

Tokat'ın Niksar İlçe Kaymakamlığı Tarafından Ordu İlinden Getirilen Fındık Kavurma Makineleri, Bedensel Engelli 3 Gence Törenle Teslim Edildi.

Tokat'ın Niksar İlçe Kaymakamlığı tarafından Ordu ilinden getirilen fındık kavurma makineleri, bedensel engelli 3 gence törenle teslim edildi.

Niksar Kaymakamı Uğur Turan'ın girişimleri sonucu ilçeye getirilen fındık kavurma makineleri, 3 bedensel engelli gence yeni bir iş ve ekmek kapısı olacak. Niksar Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ile birlikte açıklamalarda bulunan Kaymakam Turan, Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün Ordu'da uygulamaya koyduğu projenin Niksar'da yeni bir istihdam alanı oluşmasına yardımcı olacağına inandığını kaydetti. Turan, zamanın konuşma değil, iş üretme zamanı olduğunu belirterek, "Biz de Niksarlılar olarak birlik ve beraberlik içerisinde belediye başkanlarımız, siyasiler, halkımızla güçlü bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Birbirimizi seviyor ve kucaklıyoruz. Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün Ordu'ya atandıktan sonra başlattıkları çalışmalarından bir tanesi de fındık kavurma makinesiydi. Kısa sürede çok beğenildi. Bu sayede muhtaç vatandaşlarımıza iş edindirme yardımı yapılmış oldu. Bizde Ordu ile görüştük ve bu makinelerinden 3 tane sipariş ettik. Niksar'da bu fındık kavurma makinesini bedensel engelli vatandaşlarımıza vermek istedik. Bunun karşılığında bir şey istemiyoruz. Sadece 'Allah razı olsun, devletimize, milletimize zeval vermesin' demelerini bekliyoruz. Bu 3 arkadaşımıza yapacağımız bu yardım ilk yardım da değil, son yardım da olmayacak. Devlet verdiği müddetçe, vatandaş olduğu müddetçe, biz elimizden geleni yapacağız. Niksar'da gerçekten güzel bir ahenk var. Halden anlayan insanlar var" dedi.

Kaymakam Turan, fındık kavurma makinesini aldıktan sonra jest olsun diye fındık getirdiklerini ifade ederek, "Ama bundan sonra siz kazanıp, siz fındık getireceksiniz. Bu makinelerin gittiği yerlerde bu işi yapanların güzel kazançlar elde ettiğini biliyorum. Bu makineler, engelli gençlerimize vakıfımızın tamamen hibesi ve desteğidir" dedi.

Başkan Şahin ise Niksarlı hemşehrilerine iş imkanı sağladığı için Kaymakam Turan'a teşekkür ederek, "Belediye olarak elimizden geldiğince kardeşlerimize yardımı yapacağız. İşin aslanın ağzında değil, midesinde olduğu bir dönemde, bu arkadaşlarımızın böyle bir iş imkanına kavuşması bizleri sevindirdi" diye konuştu.

Fındık Kavurma makinesini alan bedensel engelli vatandaşlar da kendilerine sunulan bu fırsatı eni iyi şekilde değerlendireceklerinin sözünü verdi. Tören sonunda Kaymakam Turan, kavrulan fındıklardan vatandaşlara ve basın mensuplarına ikram ederek, fındığın faydalarını anlattı.

(Nİ-SA)

16.03.2007 15:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title