Haberler

Kato'da kar kalınlığı 6 metreyi buldu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar nedeniyle yolu kapanan 2 bin 900 rakımlı Kato Dağında bulunan askeri üs bölgesinin yolunun açılması için ekipler seferber oldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar nedeniyle yolu kapanan 2 bin 900 rakımlı Kato Dağında bulunan askeri üs bölgesinin yolunun açılması için ekipler seferber oldu. Kar kalınlığı yer yer 6 metreyi bulduğu bölgede ekipleri yolu açmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.

Beytüşşebap ilçesinde bulunan 2 bin 900 rakımlı Kato Dağında kurulan Tuzluca askeri üs bölgesinin yolları kar nedeniyle kapanınca Beytüşşebap İlçe Kaymakamlığına bağlı Özel İdare ekipleri yolları açmak için çalışma başlattı. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tuzluca üs bölgesine yol açmaya çalışan ekipler karla mücadeleye devam ediyor.

Beytüşşebap İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, kentte etkili olan kar yağışı nedeni ile bazı köy yollarının ulaşıma kapandığını hatırlattı. Kaymakam Pendik, "Dört koldan ekiplerimiz yolları açmak için çalışıyor. Kaymakamlığımıza bağlı Özel İdare ekipleri bir dozer, loder, greyder, kepçe ve kar temizleme aracıyla bölgede gece gündüz çalışıyor. İki gündür valiliğimizin talimatlarıyla okullar tatil edildi. Kato Dağında bulunan Tuzluca üs bölgemizdeki Mehmetçiğimizin yollarını açık tutuyoruz. Çetin bir kış geçiyor. Beytüşşebap genelinde dondurucu soğuklar nedeniyle buzlanma oluyor buna karşılık belediye ve karayolları ekipleri tuzlama çalışmaları yapıyor" dedi.

Dozer operatörü İrfan Cin iki gündür yolları açmak için çalıştıklarını söyledi. Cin, "Günlerdir bölgede yoğun kar yağışı var. Bizler ekipler olarak sürekli yolları açık tutuyoruz. Çok şükür şimdiye kadar zorlanmadık ama havalar gece eksilere düşüyor. İş makinelerini durdurursak donar bu yüzden aralıklarla dinlendiriyoruz ve sonra yol açmaya çalışıyoruz. İnşallah birazdan yolun tamamını açacağız. Güvenlik güçlerimizin yolları en fazla bir gün kapalı oluyor derhal yolları açıyoruz" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Tuzluca Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title