Haberler

Kastamonu Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır

Kastamonu Belediyesi, sınırları dahilinde kurban kesim yeri olarak Hacıbey Köyü yakınındaki Küresel Et Kombinası (Mezbahane) ile Canlı Hayvan Borsası (Hayvan Pazarı) içindeki kesimhanesini belirledi.

Kastamonu Belediyesi, sınırları dahilinde kurban kesim yeri olarak Hacıbey Köyü yakınındaki Küresel Et Kombinası (Mezbahane) ile Canlı Hayvan Borsası (Hayvan Pazarı) içindeki kesimhanesini belirledi. Her iki kesim yerinde de veteriner hekimlerin kontrolü altında ehliyetli kesim elemanlarınca ücreti mukabilinde vatandaşların kurbanlarının kesimi yapılacak.

Kastamonu Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Vatandaşlar, kendi mülkiyetindeki alanlarda, çevre koruma ve temizlik şartlarına uymaları kaydıyla kurbanlarını kesebilecekler. Ancak halka açık alanlarda, yol, sokak, cadde, meydan, park, camii bahçesi gibi yerlerde kurban kesilmeyecektir. Kurban kesecek kişilerin ehil olması, kesim sırasında sağlık ve hijyen kurallarına uyması gerekmektedir. Kurban kesimi nedeniyle oluşan atıklar uygun torbalara konularak ve bekletilmeden çöp tanklarına atılacak veya çöp toplama noktalarına bırakılacaktır. Ayrıca kesilen hayvanların kulak küpeleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ulaştırılmalıdır. Kestikleri kurbanların etlerinin sağlık yönünden şüphesi olan vatandaşlarımız Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Hatice Özbay'ı arayarak bilgi ve yardım alabileceklerdir" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title