Haberler

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Öksüz Açıklaması

"Biz, tek insanın sahaya girmesiyle 2 maç ceza alırken, binlerce kişinin sahaya girdiği karşılaşmada Beşiktaş'a 4 maç ceza veriliyor.

ERKAN TİRYAKİ - Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile oynadıkları maçta yaşanan olaylardan dolayı aldıkları 2 maç seyircisiz oynama cezasına tepki gösterdi.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından aldıkları cezaya anlam veremediklerini belirtti.

Gerekli itirazları yaptıklarını aktaran ve spor yorumcularını eleştiren Öksüz, şöyle konuştu:

"Türkiye'de eğer futbol kamuoyunda bütün yorumcular ağız birliği yaparcasına bir yerlere mesaj vermeye çalışırlarsa cezalar da böyle olur. Biz, tek insanın sahaya girmesiyle 2 maç ceza alırken, binlerce kişinin sahaya girdiği karşılaşmada Beşiktaş'a 4 maç ceza veriliyor. Bunu teraziye koyup tartmak lazım. Acımasızca, haince eleştiriler Türk futboluna zarar veriyor."

"Erzik'in açıklamalarına üzüldüm"

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in, Beşiktaş maçında Donk'un yaptığı hareketi eleştirmesine üzüldüğünü anlatan Hasan Hilmi Öksüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şenes Erzik bile Donk'u acımasızca eleştiriyor. Çok beyefendi bir insan ama bilgisi olmadan Donk ile ilgili demeç vermesini manidar buluyorum. Türkiye'de ciddi şike olayı yaşandı, kişiler ceza almasına rağmen kulüpler almadı. Şenes Erzik, bununla ilgili beyanat vermezken Donk'u eleştiriyor. Böyle acımasız eleştiriler sonucunda TFF'nin etki altında kaldığını düşünüyorum."

"Beşiktaş sahada başaramadığını masa başında kazanmaya çalışıyor"

Kulüp başkan vekili Öksüz, Beşiktaş'ın Süper Lig'in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı ve taraftarların sahaya girmesi sonucu tatil edilen Galatasaray maçıyla, son çıkan olayların aynı değerde olmadığını savundu.

Beşiktaş Kulübü'nün bu iki maçı karşılaştırmasına anlam veremediğini vurgulayan Öksüz, şu ifadeleri kullandı:

"Bunları söyleyen insanlardan şüphe duyuyorum. Akıllarını yitirdiler sanırım. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçta sahaya binlerce kişi girdi. Bizim maçta sahaya giren de Beşiktaş taraftarıydı. Bu iki olayı nasıl aynı görürsünüz? Bu örneği veren insanların doktora görünmesi lazım. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçta zaten taraftarın sahaya girmesi için 50 metre mesafe gitmesi lazım, bizim statta ise 5 metre. Beşiktaş gibi büyük bir kulübün düştüğü duruma bak. Nelerden medet umuyorlar. Sahada başarmadıklarını masa başında kazanmaya çalışıyorlar."

"Kasımpaşa bu ülkenin 4. büyük takımıdır"

Kasımpaşa'nın çok büyük bir takım olduğunu anlatan Öksüz, "Acımasız eleştiriler Türk futboluna fayda sağlamaz. Kasımpaşa büyük takım olma yolunda ilerlerken bunu hazmedemeyenler var. Ne yaparlarsa yapsınlar bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Türkiye'nin 4. büyük takımıyız ve bunu herkes kabul etsin" ifadelerini kullandı.

Lacivert-beyazlı kulübün en az Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kadar tarihi olduğuna dikkati çeken Öksüz, "Kasımpaşa, Afrika'dan gelmedi. Türkiye'ye eşi benzeri olmayan bir tesis kazandırdık. Türkiye'de ne yazık ki 3 büyüklerin dışında kimse kabul edilmiyor. Herkesin demek ki bir çıkarı var. Biz haftalardır ligde ikinci sıradayız ve bazıları 'eyvah, gitti, yandık!' diyor. Biraz saygı duyulsun artık" şeklinde konuştu.

Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'de dün deplasmanda Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kaldıkları maçla ile ilgili olarak da şunları söyleyerek sözlerini tamamladı:

"Çok soğuk bir ortamda maç oynandı. Bana göre iki takım da penaltıları bu yüzden kaçırmış olabilir. Tabi bu kaçan penaltılar da maçın kaderini belirledi. Ciddi bir pozisyon olmadı. Mücadele olarak takımları tebrik etmek lazım. Galibiyet alamadığımız için çok da mutlu olduğumuz söylenemez." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Hasan Hilmi Öksüz Kasımpaşa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title