Haberler

Kaşgarlı Mahmud Hizmet Madalyası Serhat Kabaklı'ya

Merkezi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Kaşgarlı Mahmud Vakfınca verilen "Kaşgarlı Mahmud Hizmet Madalyası"na bu yıl Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı layık görüldü.

Merkezi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Kaşgarlı Mahmud Vakfınca verilen "Kaşgarlı Mahmud Hizmet Madalyası"na bu yıl Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı layık görüldü.

Kabaklı, ödülünü, Türk Edebiyatı Vakfının Sultanahmet'te bulunan merkezinde, Kaşgarlı Mahmud Vakfı Başkanı Elhan Zal Karahanlı'dan aldı.

Karahanlı, törende yaptığı konuşmada, vakfın 10 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, çeşitli alanlarda kitap basımının yanı sıra düzenli olarak konferanslar düzenlediklerini dile getirdi.

Ödülün her yıl Türk coğrafyasında fikir, sanat ve edebiyat alanında faaliyet gösteren kurum ve kişilere verildiğini belirten Karahanlı, "Vakıf daha çok 'Kaşgarlı Mahmud Hizmet Madalyası'yla tanınıyor. Vakfı kurduğumuz yıl, Kaşgarlı Mahmud'un 'Divan-ı Lügati't-Türk' eserini bastırdık Azerbaycan'da. O yıl Sayın Süleyman Demirel o kitabın yayımına destekte bulundu. O yüzden ilk ödülü, kitabı Azeri Türkçesine çeviren Prof. Dr. Ramiz Asker'e ve Süleyman Demirel'e verdik." diye konuştu.

Ödülün verileceği ismin ya da kurumun, vakıf bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından belirlendiğine dikkati çeken Karahanlı, şunları kaydetti:

"Türk Edebiyat Vakfının çalışmalarını yakından izliyoruz. Türkiye'nin en büyük vakıflarından biri. Kurucusu Ahmet Kabaklı ve Servet Kabaklı'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Kabaklı ailesi büyük işler yapıyor ve sadece Türkiye'de değil Azerbaycan'da ve diğer Türk ülkelerde de seviliyor. Serhat Beyin Türk edebiyatına katkılarını da saygıyla karşılıyoruz. O yüzden 2018 madalyasını Serhat Kabaklı'ya vermeyi uygun gördük. Böyle büyük bir şair, yazar ve düşünce insanına ödül vermek bizim için bir şereftir."

Özellikle "Bil Oğlum" şiiriyle tanınan Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı da ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Ödülü kardeşleri Ahmet, Servet ve Esat Kabaklı adına aldığını vurgulayan Kabaklı, "Türk Edebiyatı Vakfı olarak 40 yıldır kültür, sanat, edebiyat ve fikir hayatımıza katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Kadim tarihimizin hizmetindeyiz. Bu açıdan şahsıma ve başkanı olduğum vakfa bu Türk dünyasının en prestijli ödüllerinden birinin verilmesi bize mutlulukların en büyüğünü yaşatmıştır. Kaşgarlı Mahmud ve onun izinden yürüyenlere saygımız sürecektir. Esat Kabaklı'nın besteleyip seslendirdiği ve Türk dünyasının çok sevdiği 'Bil Oğlum' şiirini kaleme almış şair olarak da bu mükafat bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kaşgarlı Mahmud Esat Kabaklı Azerbaycan Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title