Haberler

Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi Açıldı

Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi plaj ve mesire alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisinin plaj ve mesire alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesisin açılışında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal sınırlarında plaj açmanın mümkün olmadığını, ama bu fırsatı ada tesisinde gerçekleştirdiklerini belirterek " Hayal projeler peşinde değiliz, tesisimiz Kartal'a hayırlı olsun" dedi.

Kartal Belediyesinin Çevre Orman Bakanlığından devraldığı tesisin açılış kurdelesini Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, CHP Kartal İlçe Başkanı Haydar Oğuz, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları ve Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı birlikte kestiler. Açılış törenine, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi'nin yanı sıra il ve ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri ve gazetecilerle geniş bir davetli topluluğu katıldı. Tesisin açılışına Uzakdoğu sporları eğitmeni Selim Akbeniz ve Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Güler'de Kartal'dan ada tesisine kadar yüzerek katıldı.

Kurdele töreninden sonra tesisin plaj ve mesire alanını gezen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, tesise gelen misafirlerle tek tek ilgilenerek tesis hakkında görüşlerini dinledi. Denizde yüzen çocuklarla bol bol sohbet eden Öz, tesiste çocuklara yönelik yarışmalar düzenleneceğini söyledi.

Tesisin mesire alanında düzenlenen kokteylde, gelen misafir ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öz, tesis için "Ayakları yere basan bir projenin ürünü" dedi. Tesis için kâr amaçlı bakmadıklarını belirten Öz, sadece kira ve gider masrafları olduğu için tesisin makul bir ücretle vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi.

Kartal İlçe sınırlarında plaj açmanın mümkün olmadığının altını çizen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, devralınan bu tesisle birlikte Kartallılara böyle bir fırsat oluşturduklarını söyleyerek "Hayal projeler peşinde değiliz" dedi.

Tesisin güvenlik ve sağlık ekibiyle ilgili de bilgilendirme yapan Öz, "Tesisimizde güvenlik elemanlarının yanı sıra, Belediyemize bağlı Turizm Zabıta ekiplerimiz de gün boyu asayiş sağlayacak. Denizde sürekli görev yapan arama kurtarma botumuzla, cankurtaranlarımız plajda yaşanması olası olumsuzluklara anında müdahale edecek ve herhangi acil bir durumda Kartal'a nakil sağlayacak" diye konuştu.Tesisin konaklama bölümün Ankara'da onayda olduğunu ifade eden Öz, en kısa sürede tesisin konaklama bölümünü de hizmete açmak istediklerini belirtti.

Ada tesisinin mesire alanı ve plaj bölümünün açılışı renkli görüntülere de sahne oldu. Kartal'ın yakından tanıdığı ünlü Uzakdoğu sporları eğitmeni Selim Akbeniz ve Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Güler sosyal tesisin açılışına Kartal'dan yüzerek gittiler. Kartal Deniz motorları iskelesinden denize akrobatik hareketle atlayarak başlayan Akbeniz ve Güler yaklaşık 3 saat süren yüzme maratonundan sonra ada tesisinin açılışına katıldılar. Tesisin açılışı sonrası iskelede Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından karşılanan Selim Akbeniz, tesise ulaştıktan sonra yüzerek yanında getirdiği Kartal Belediyesi flamasını açarak "Bu güzel tesisi bize kazandıran Belediye Başkanına teşekkürler" dedi.

Kartal Belediyesi Sosyal Tesisi içindeki iskeleye, Kartal Deniz Motorları İskelesinden kalkacak gemilerle doğrudan ulaşılabiliyor. Tesis giriş ücreti 15TL olarak belirlenirken, vatandaşlar şezlong ve şemsiye ücreti ödemeyecek. Sabah 9'da başlayacak gemi seferleri ve ulaşımla ilgili detaylı bilgi, Kartal Motor İskelesi önündeki Danışma noktasından edinilebilecek.

Yiyecek ve içecek satışlarının yapıldığı büfelerden de faydalanacak olan misafirler, doğayla iç içe olan mesire alanında da günübirlik pikniklerini yapma imkanı bulabilecek.

Büyükada Karacabey koyu mevkiinde 44 bin 500 m² alan üzerinde kurulu olan tesis Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile İl Çevre ve Orman Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Binpınar tarafından imzalanan törenle devralınmıştı.

Orman içerisinde müstakil dinlenme ve konaklama mekânları bulunan tesiste kafeterya, piknik, orman içi gezi alanları ile birlikte plaj da bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title