Haberler

Arpaçay Yayla Festivalinde Barış Mesajları Verildi

Güncelleme:

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Melik ve Taşlıağıl köylerinin hazırladıkları Yayla Festivalinde yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Melik ve Taşlıağıl köylerinin hazırladıkları 1. Yayla Festivalinde yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalde barış ve dostluk mesajları verildi.

Arpaçay İlçesine bağlı Melik ve Taşlıağıl köylüleri ile Akçakoca, Bursa, İstanbul ve İzmir'de yaşayan Karslılar Derneği organizasyonu ile ilk kez Yayla festivali düzenlendi. 2 bin 750 yükseklikteki yaylada düzenlenen festivale Arpaçay İlçe Kaymakamı Can Aksoy, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Düzce'nin Akçakoca İlçe Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve her iki belediyenin Meclis üyeleri, Kars doğumlu olup 36 yıl sonra ilk kez memleketlerine gelen çok sayıda vatandaş ve yüzlerce Karslı ve Arpaçaylı vatandaşlar katıldı.

Yayla Festivali öncesi davul ve zurnalar ile karşılanan Kaymakam Can Aksoy ve Belediye Başkanları at kılından yapılmış çadırlarda ağırlandı. Arpaçay Kaymakamı Can Aksoy, yayla festivaline gelen herkesi sevgiyle selamladıklarını belirterek "Bu şartlarda böyle büyük bir organizasyon yapmak güç ve zahmetli bir iş. Dostluk ve kardeşliğin bir kere daha burada resmini görüyorum" dedi.

Batı Karadeniz'in incisi olarak tabir edilen ve bir yıl önce Kars Arpaçay ilçesiyle kardeş ilçe protokolü imzalayan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise ekmeğimizi, işimiz ve dostlukları paylaştıklarını vurgulayarak "Dostluğumuzun ilk adımını 1 yıl önce kardeşlik protokolü yaparak atmak istedik. Dostluk ve kardeşlik köprüsü kurduk. Bu kardeşlik uzun sürecektir inşallah" diye konuştu.

Yayla festivaline katılan vatandaşlar ise, "Kardeşlik dostluk adına buradayız çok mutluyuz eğleniyoruz" ifadelerini kullandılar. Bazı vatandaşlar ise Kars Arpaçay ilçe nüfusuna kayıtlı olmalarına rağmen yıllar önce anne ve babalarının göç etmesi nedeniyle ilk kez memleketlerine geldiklerini belirttiler.

1. Melik ve Taşlıağıl Yayla festivalinde onlarca inek ve kuzu kesilerek pişirildi uzaktan ve yakından gelen tüm vatandaşlara ikramlar edildi. Kadınlar ve çocuklar konser alanında halaylar çekerek dans etti. Festivalde ayrıca at yarışları yapıldı yarışmada dereceye girenlere ödüller verildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Can Aksoy Akçakoca Arpaçay Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title