Haberler

Karın etkili olduğu İstanbul'da duyulan gök gürültüsü tedirginlik yarattı! Uzmanlar nedenini açıkladı

Güncelleme:

Gece boyunca kar yağışının devam ettiği İstanbul'da aralıksız devam eden gök gürültüsü ve şimşek çakması vatandaşları tedirgin etti. Herkes kar yağarken gök gürültüsü duyulmasının normal olup olmadığını araştırırken uzmanlar bu durumun deniz üzerinde oluşan aşırı soğuk hava nedeniyle meydana geldiğini açıkladı.

İstanbul'da ve Marmara Bölgesinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Güne bembeyaz bir görüntüyle uyanan vatandaşlar, duyulan gök gürültülerine ise bir anlam veremedi. Peki kar yağarken gök gürültüsü duyulması normal mi? İşte herkesin merak ettiği soruların yanıtları.

KAR YAĞARKEN GÖK GÜRÜLTÜSÜ NEDEN OLUR?

Kar yağarken gök gürültüsü genellikle kıyı bölgelerde görülür. Çünkü denizin üzerindeki hava soğuktur. Sıcak deniz üzerinden buharlaşan hava, üzerindeki soğuk hava içerisinde hızla yükselmesi ile bulut içerisinde küçük dolu taneleri oluşuyor. Bu doluların bulutun içinde bulunan buz parçalarıyla elektriksel etkileşime geçmesi ile gök gürültüsü oluşuyor.

KAR YAĞARKEN ŞİMŞEK NEDEN ÇAKAR?

Her kar yağdığında gök gürültüsü ya da şimşek olayı gerçekleşmez. Kar yağarken gök gürültüsü olayı genellikle denize kıyısı olan bölgelerde yaşanır. Bu durum için deniz üzerinde aşırı soğuk havanın olması gerekir. Meteoroloji Uzmanı Melik Ahmet Taştan konuyla ilgili ''Sıcak deniz üzerinden buharlaşan hava üzerindeki soğuk hava içerisinde hızla yükseliyor. Yükselen hava bulut içerisinde küçük dolu tanelerine dönüşüyor. Bu dolular bulutun içinde bulunan buz parçalarıyla elektriksel etkileşime geçince gök gürültüsü oluşturuyor. Zaman zaman karasal bölgelerde de kar yağışı sırasında bu sesler duyulabilir." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Marmara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (26)

TÜRK:

Karismayin şu doga olaylarina. Yagsa yagdi. Yagmasa yagmadi diyorsunuz. Su lazim su. Kar yagdimi tabiki zorluklar olacak. Nasil bi dusunde insanlar anlamiyorum.

23
3
yanıtYanıtla
Harun Çerikcioğiu:

Hay Aiiah razı olsun doğru bir yoruma rast geldim.Bir zamanlarda kar yağınca beyaz kabus diyorlardı bazı haber kanalları gördüler beyaz kabusu yıllarca havalar kurak geçdi selamlar

yanıt0
yanıt0
Hasan:

İlahi mesaj

6
8
yanıtYanıtla
Fani:

Bu bir doğa olayı cahil

yanıt8
yanıt3
Hasan:

doğa olayı kimin elinde canım benim :)

yanıt0
yanıt2
Nesrin:

Hiç bir şeyden haberleri yok boş boş konuşmuş Kıyı bölgeleriymiş..Kar yağarken gök gürlediğini biliyoruz ..ben yetmiş yaşındayım ve çok kez böyle olaylara şahit oldum Kıyıyla hiç alakası bile yok

9
3
yanıtYanıtla
Yusuf:

Ben doguda kar yagarken gök gûrultusu gördum

yanıt2
yanıt3
Yusuf:

Kuru kar olur

yanıt3
yanıt1
Eda:

70 yaşında birinin bu şekilde konuştuğuna hiç şahit olmamıştım.

yanıt3
yanıt0
İinan:

Arkadaşlar su sorunu eğitimle başlar doğa kendine yetecek kadar suyu veriyor zaten bize ama 10 ev ve10 iş yerinden 4 ünün mutlaka bozuk bir musluğu var su kullanımını bilinçlendirmek lazım...

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title