Haberler

Kardeşler Dehşet Dakikalarını Anlattı

Balık Tutmak Amacıyla Rezve Deresini Kullanarak Karadeniz'e Açılan ve Burada Bulgaristan Sahil Güvenlik Timleri Tarafından Karasularını İhlal Ettikleri Gerekçesiyle Gözaltına Alınan Engin ve Zahim Ercan Kardeşler Yaşadıkları Dehşet Dolu Dakikaları Serbest Bırakıldıktan Sonra Anlattılar.

Balık tutmak amacıyla Rezve deresini kullanarak Karadeniz'e açılan ve burada Bulgaristan Sahil Güvenlik timleri tarafından karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Engin ve Zahim Ercan kardeşler yaşadıkları dehşet dolu dakikaları serbest bırakıldıktan sonra anlattılar.

Kendilerini taciz eden Bulgar Sahil Güvenlik timlerinin üzerlerine ateş açtığını belirten kardeşler, "Açılan ateş üzerine teslim olduk. Ancak kısa süre sonra polisler bizim teknemize geldiler ve bizi sopalarla dövmeye başladılar. Sonra bir polis kardeşimiz Yalçın Ercan'ın yere yatırarak acımasızca üzerine 3 el ateş etti" dedi.

 

Kırklareli'nin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesinin Beyendik Köyünde yaşayan ve 17 Nisan sabahı 7 metrelik tekneleri ile Rezve deresi üzerinden Karadeniz'e açılan Yalçın (39), Engin (37) ve Zayim Ercan (42) kardeşlerin balık avı dehşete dönüştü. Bulgaristan Sahil Güvenlik timleri tarafından ilk önce taciz edilen ve daha sonra teknelerine zorla binen timler tarafından darp edilen kardeşlerden Yalçın Ercan bir Sahil Güvenlik polisinin silahından çıkan mermilerle hayatını kaybetti. Diğer iki kardeş Engin ve Zayim Ercan ise Bulgar karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

 

Yaşanan olayın Türkiye'de yankı bulması üzerine Dışişleri Bakanlığı ve Bulgaristan'ın Türkiye Büyükelçiliği devreye girdi ve 1 çocuk babası Yalçın Ercan'ın cansız bedeni akşam saatlerinde Bulgaristan'dan görevlendirilen bir ambulansla ilk önce Dereköy Gümrük sahasına getirildi. Burada Kırklareli İl Sağlık Mürülüğü tarafından gümrük sahasına gönderilen ambulansa nekledilen Yalçın Ercan'ın cesedi savcı incelemesi için ilk önce Kırklareli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcının yaptığı incelemenin ardından ise ceset otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

 

Gözaltında tutulan Zayim ve Engin Ercan kardeşler ise gece saatlerinde Bulgar polisi tarafından Dereköy Gümrük Sahasına getirildi ve protokol imzalanarak Kırklareli Vali Yardımcısı İsmet Tabaş'a teslim edildi. Gümrük sahası içinde ilk önce kendilerine ikram edilen yemeği yiyen kardeşler daha sonra Jandarma aracı ile sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Kırklareli Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yaklaşık 2 saat süre ile tedavi edilen ve çeşitli tahlillerden geçirilen ve röntgen filmi çekilen kardeşler daha sonra doktor muayenesine alındı. Burada çıkan sonuçların ardından iki kardeşin vücutlarının değişik bölgelerinde çok sayıda darp izine rastlandı. Alınan doktor raporun ardından kardeşleri Jandarma ailesine teslim etti ve sabah saatlerinde Demirköy İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek ifadelerini vermeleri istendi.

 

KARDEŞİMİZE KURŞUN YAĞDIRDI

 

Yorgun oldukları gözlenen kardeşler hastane çıkışı yaşadıkları dehşet dolu dakikaları gazetecilere anlattılar. Zaman zaman gözyaşlarına boğulan Zahim ve Engin Ercan kardeşler, "Sabah saatlerinde balık avına çıktık. Kendi ülke sınırında olmamıza rağmen Bulgar Sahil Güvenlik ekipleri bizi taciz etmeye başladılar. Daha sonra birden bize silahla ateş etmeye başladılar. Tekneye 7 adet kurşun isabet etti. Biz de korkuya kapılarak ellerimizi kaldırdık ve teslim olduk. Bu sırada tekneye binen 4 sahil güvenlikçi bize sopalarla saldırmaya başladı. Yaşanan arbedenin ardından şişman olan bir polis kardeşimiz Yalçın Ercan'ın sırtına dayadığı tüfeği ateşledi ve daha sonra kardeşimizi yere yatırdı. Yerde kanlar içinde yatan kardeşimizin üzerine 2 el daha ateş etti ve ölümüne neden oldu. Daha sonra da bizi de gözaltına aldılar. Yaşadıklarımız çok korkunçtu. Kardeşimizi kaybettik. Acımız çok büyük" dediler.

 

Korku dolu geçen 2 günün ardından Zahim ve Engin Ercan kardeşler akrabaları tarafından Beğendik köyündeki evlerine götürüldüler. Kardeşler sabah Demirköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek yaşadıkları olayın ifadesini verecekler. Öte yandan otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen Yalçın Ercan'ın cesedinin ise öğle saatlerinde köye getirileceği ve ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title