Haberler

Karadeniz'in En Büyük Kitap Fuarı Çarşamba'da Açıldı

Çarşamba Belediyesi’nce düzenlenen ve şu ana kadar Karadeniz’in en büyük çadırına kurulan “2. Çarşamba Kitap Fuarı” kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Çarşamba Belediyesi'nce düzenlenen ve şu ana kadar Karadeniz'in en büyük çadırına kurulan "2. Çarşamba Kitap Fuarı" kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Çarşamba ilçesi Abdullah Paşa Meydanı'na kurulan kitap fuarı açılışına Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, OMÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Mahmut Aydın, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ÇARŞAMBA'YI YENİDEN İNŞA ETME HEDEFİ

Açılış öncesi konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Ali Fuad Başgil Kültür Etkinlikleri kapsamında geçen yıl ilkini düzenlediğimiz kitap fuarın bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl daha fazla sayıda yayınevi yazarın katılımı ile bir kültür programını 3-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirmiş olacağız. Bu fuar, Çarşamba'yı bilgi ve kültür merkezi yapmak, gençlerimizin ufkunu açmak, onları daha fazla okumaya sevk etmek, okudukları kitapların yazarlarıyla buluşturmak, yeni Türkiye'nin değişen ve gelişen bir şehri olarak Çarşamba'nın önünü açacak ve kültürümüzü sonraki kuşaklara aktarmanın vesilesi olacaktır. İlçemizde yer alan fakülteler, yüksekokullar, gençlik merkezi ve spor salonlarıyla Çarşamba'yı yeniden inşa etme hedefimize doğru inanç ve kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz" dedi.

"ÇOK AZ OKUYAN BİR MİLLETİZ"

Kitabın önemli olduğunu belirten OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Kitap çok önemli. Günümüzde her şeyin elektronik olarak takip edilmeye başlandığı, hayatımızın sosyal medya üzerinden akıp gittiği bugünlerde kitabın ayrıca bir önemi ortaya çıkıyor. Üniversite öğrencilerine baktığımız zaman çok az okuyan bir milletiz. Gerçekten öğrenciler sadece ders notlarını ve dersleriyle ilgili kitapları okuyorlar. Bunun dışındaki kitaplara çok fazla itibar etmiyorlar. Okumadığımız zaman gelişme şansımız yok" diye konuştu.

"ESAS İKTİDAR KİTAPLARDADIR"

Kitap okumanın önemine değinen Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, "Çarşamba ilçesi 4 - 5 yıl içersinde hem ekonomik hem de sosyal açıdan sadece Karadeniz'in değil, tüm Türkiye'nin en zengin ve kaliteli şehri haline gelecek. Burada bu sosyal ve kültürel yaşamın dışında işsizlerimize iş imkanlarının bulunması ve ekonominin katlanarak büyümesi, ihracat imkanına kavuşması bizim hedeflerimiz arasındadır. Bununla ilgili canla başla çalışıyoruz. Esas iktidar kitaplardadır. İktidarın kitaplarda olduğunu gören hükümdarlar da kitap yazmaya başlamışlar. Hükümdar olmakla iktidar olamıyorsunuz. Uzun süreli iktidar olarak bilinebilmesi için mutlaka herkesin bir kitap veya bir eser bırakması gerekiyor. O yüzden bir kitap aldığınız zaman o kitapta sadece yarım kilo kağıt ve mürekkep satın almıyorsunuz. Onunla beraber bir yaşamı satın alıyorsunuz. Cinayetler, savaşlar, aşklar, güzellikler, coğrafya gibi her şeyiyle o yaşamın içersine giriyorsunuz. Hem de bunu oturduğunuz yerde yapıyorsunuz. Kitaplarda çok şeyler var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Abdullah Paşa Meydanı'na kurulan bin 750 metrekarelik Karadeniz'in en büyük çadır kitap fuarı olma özelliğini taşıyan ve içersinde 77 yayınevi bulunan "2. Çarşamba Kitap Fuarı" nın açılışı yapıldı. 3-11 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak fuarda 55 ulusal ve yerel şair ile yazarlar söyleşiye katılacak. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Dündar Mahmut Aydın Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title