Haberler

Karacakılavuz Dokumaları Dünyaya Açılacak

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tasarım Vakfı iş birliğiyle el dokumacılığı kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen proje kapsamında, Karacakılavuz dokumacılığı, geleneksel teknikler ve motifler modern tasarımlarla bir araya getirilecek.

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tasarım Vakfı iş birliğiyle el dokumacılığı kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen proje kapsamında, Karacakılavuz dokumacılığı, geleneksel teknikler ve motifler modern tasarımlarla bir araya getirilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tasarım Vakfı'nın hayvancılık ve eko-turizm temelli olarak Süleymanpaşa'da gerçekleştirmek istediği dev projenin bir ayağı olan ve el dokumacılığı kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen proje kapsamında, geleneksel teknikler ve motifler modern tasarımlarla bir araya getirilerek, ortaya çıkan ürünler Türkiye ve dünyanın önemli fuarlarında sergilenmesi bekleniyor.

Projenin üretim ayağını Karacakılavuzlu kadınlar, pazarlama ve satış ayağı ise Tasarım Vakfı gerçekleştirecek.

Karacakılavuz dokumacılığının gelecek nesillere aktarılmasına çok önem verdiklerini ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, "Karacakılavuz dokumaları bizim en önemli kültürel değerlerimizden biri ve biz bu kültürü yaşatmalıyız. Geleneksel çizgiyi yitirmeden modern dünyanın ihtiyaçlarına yanıt verebilecek ürünlere yönelerek bu mirası hak ettiği yere getirebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle Tasarım Vakfı'nın bize sunduğu bu projeye destek veriyoruz. Kadınlarımızın el emeğinin bu projeyle karşılığını bulacağına inanıyoruz. Bu projeyle gelenek geleceğe taşınacak." dedi.

Proje kapsamında Tasarım Vakfı'ndan gelen tasarımcı Şenay Akkurt, Karacakılavuzlu dokumacı kadınlara projeyle ilgili detaylı bilgi verirken, geleneksel el dokumalarının nasıl modern tasarımlar üzerinden yeniden ele alınacağını uygulamalı olarak gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

Karacakılavuz Süleymanpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title