Haberler

Karaburunlu Miniklere Hayvan Sevgisi Aşılandı

Güncelleme:

Karaburun Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi ile Karaburun Hayvan Severler ve Dostları Derneği, Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılama Eğitimi verdi.

Karaburun Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi ile Karaburun Hayvan Severler ve Dostları Derneği tarafından, "Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılama Eğitimi" verildi.

Karaburun Anaokulu, İlköğretim ve Ortaöğretim sınıflarında verilen eğitimde, özellikle sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiği üzerinde duruldu. Sokak hayvanlarıyla korkmadan iletişim kurabilmenin incelikleri anlatıldı. Karaburun Hayvan Severler ve Dostları Derneği üyesi Şule Baylan, çocuklara sokak hayvanları ile ilgili görsel sunumlar yaptı.

Karaburun Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi, Karaburun Hayvan Severler ve Dostları Derneği ve Karaburun Kent Konseyi işbirliğiyle de Karaburun Belediye konferans salonunda, "Hayvan Popülasyonunun Gelişiminde Kısırlaştırmanın Önemi" konulu sunum gerçekleştirildi. Sunuma ilçe protokolü, kamu kurumu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasının, toplum ve hayvan sağlığı açısından önemine işaret edildi. Sunumda konuya ilişkin kısa film gösterimleri de yapıldı.

Yapılan çalışmalara yönelik değerlendirmede bulunan Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa, "2007 yılından bu yana sıkı bir şekilde yürüttüğümüz kısırlaştırma çalışmalarıyla sokak hayvanları popülasyonunu dengede tutmaktayız. Yeni hayvan bakımevimiz bu çalışmalarda önemli bir dönüm noktası niteliği taşıyordu. Şimdi de Belediyemiz Veterinerlik İşleri Birimi öncülüğünde, sokak hayvanları konusunda eğitim sunumları yapıyoruz. Bu eğitimlerle gelecek nesillere hayvan sevgisi aşılamak, yetişkin vatandaşlarımıza da sokak hayvanları konusunda duyarlılık kazandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şule Baylan Karaburun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title