Haberler

Karabük'te Aile Hekimliği Uygulaması

Karabük İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, Aile Hekimliği Uygulamasına Başladıklarını Bildirdi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, Aile Hekimliği uygulamasına başladıklarını bildirdi.

Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulama sisteminin kendi dinamikleri içerisinde rayına oturtacağını, vatandaşların mutlaka aile hekimlerine uğramaları gerektiğini söyledi.

Vatandaşların aile hekimini tanımaları, kendi yaş grupları veya ailesinin kayıt altına alıp almadığının kontrolü amacıyla ziyaretin önemli olduğunu vurgulayan Eren, şunları söyledi:

"Görevli arkadaşlarımız kayıt çalışmalarını sürdürüyorlar. Vatandaşlarımız, kayıt altında olmadıklarını tespit etmeleri durumunda en yakın aile hekimliği birimi, İl Sağlık Müdürlüğü veya hastanelere başvurarak yeni kayıt formlarını doldurmaları bizim için önemlidir. Dediğim gibi 6 aylık bir geçiş dönemi var. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor." Aile hekimi Dr. Hasan Binay Tekçe ise hastalarını tanıma aşamasında olduklarını belirterek, "Bize başvuruda bulunanların ne gibi şikayetleri var, bunların takiplerini yapıyoruz" dedi.

(YE-OS-Y) 28.02.2008 19:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title