Haberler

Kanalda susuz kalan 3 ton inci kefali, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı

Güncelleme:

Kanalda susuz kalan 3 ton inci kefali, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldıVAN'da, Erçek Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyundan göç ederek yumurtalarını bırakmak üzere sulanan tarlaların suyunun doldurduğu kanala gelen ve burada ölmek üzere olan 3 ton inci kefali balığı, Tarım ve...

Kanalda susuz kalan 3 ton inci kefali, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı

VAN'da, Erçek Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyundan göç ederek yumurtalarını bırakmak üzere sulanan tarlaların suyunun doldurduğu kanala gelen ve burada ölmek üzere olan 3 ton inci kefali balığı, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kurtarılarak, başka alanlara taşınırken, kanaldan 150 kilo balık ölü ise olarak çıkarıldı.

Van Gölü'ndeki tek balık türü inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan- 15 Temmuz'da tatlı sulara göç ediyor. Bu sürede avlanması yasak olan inci kefali için jandarma ve Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri, gece- gündüz denetim yapıyor. Karadan ve havadan yapılan denetimlerde, kaçak avcılar anında yakalanıyor. İpekyolu ilçesine bağlı Karagündüz Mahallesi'nden çiftçilerin suladığı tarlalardan gelen suyun, Erçek Gölü'ne dökülen kanala dolması üzerine, gölde bulunan balıklar yumurtalarını bırakmak için bu kanala göç etti. Kanal suyunun kesilmesi üzerine ölmek üzerine olan balıkları fark eden mahalle sakinleri, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Mahalleye gelen Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık Su Ürünleri Şube ekipleri, kanalda sıkışan ve ölmek üzerine olan 3 ton canlı balığı kurtararak, başka alandaki tatlı suya taşıdı. Ekipler, kanaldan 150 kilo da ölü balık çıkardı.

Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, VASKİ Genel Müdürünü arayarak balıkların göç güzergahı olan kanala koruge boruları döşenmesi istedi. Bölgede yapılan incelemede, zeminin düz olması nedeniyle buna uygun olmadığı kararına varıldı.

Görentaş, daha sonra Büyükşehir ve İpekyolu Belediyelerini arayarak, çözüm bulunması için yardım istedi. Bunun üzerine, 4 günlük sokağa çıkma yasağının bitmesiyle birlikte, balıkların ölmemesi için kanalın girişine mazgal bırakılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ERÇEK GÖLÜ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title