Haberler

Kanadalı Sporcu Olimpiyat Madalyasını Satışa Çıkardı

Güncelleme:

Kanada adına 2006 Torino Kış Olimpiyatları'nda sürat pateni alanında yarışan ve iki madalya kazanan Anouk Leblanc Boucher, madalyasını satışa çıkardı.

Kanada adına 2006 Torino Kış Olimpiyatları'nda sürat pateni alanında yarışan ve iki madalya kazanan Anouk Leblanc-Boucher, yeni olimpiyatlara hazırlanmak amacıyla madalyasını satışa çıkardı.

Torino'da düzenlenen olimpiyatlarda gümüş ve bronz iki madalya ile evine dönen Anouk Leblanc-Boucher, madalyalarından birini ve yarışlarda kullandığı patenini internet üzerinden satmaya karar verdi.

Kijiji adlı siteye ilan veren sporcu, satıştan elde edeceği gelirle, Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları'na hazırlanacağını açıkladı. 2006 Torino Kış Olimpiyatları'nda sürat pateni dalında 3 bin metrede gümüş ve 500 metrede bronz madalya kazanan Kanadalı sporcu, madalya kazandığı yarışta kullandığı pateni için 7 bin dolar ve gümüş madalyası için de 1 milyon dolar fiyat koydu.

Boucher, "2018 oyunlarına kadar, parayı düşünmeden sadece antrenmanlarıma odaklanarak çalışmak istiyorum. Patenimi ve madalyamı bunun için satıyorum" dedi. Kanadalı sporcu, bronz madalyasını ise satmayacağını söyledi. - Kanada

Kaynak: AA / Güncel

Torino Kanada Anouk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title