Haberler

Kamhi'ye Üstün Hizmet Madalyası

İşadamı Jak Kamhi'ye 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası', Çankaya Köşkü'nde Düzenlenen Törenle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Tarafından Takıldı.

İşadamı Jak Kamhi'ye ''Devlet Üstün Hizmet Madalyası'', Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından takıldı.

Törende, öncelikle madalyanın gerekçesi okundu. Gerekçede, madalyanın, Kamhi'nin yurt içinde ve dışında ulusal yararlar doğrultusundaki üstün hizmetleri, Türkiye'nin tanıtımı ve yüceltilmesine değerli katkıları ile toplumsal birlik ve bütünlüğe yönelik başarılı çalışmaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanlığı'nın uygun bulmasıyla verildiği ifade edildi.

Gerekçede, Jak Kamhi'nin, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere uluslararası alanda üyesi bulunduğu birçok vakıf ve dernek içinde gösterdiği etkin çabaların, Türk ulusunun diğer uluslarla ekonomik, toplumsal ve kültürel yakınlaşmasına değerli katkıları olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Sezer, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin saygın işadamlarından Kamhi'ye Devlet Üstün Hizmet Madalyası'nı tevcih etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Özel bir kuruluşun yönetim kurulu başkanı olan Kamhi'nin Türk ekonomisine önemli katkıda bulunan yatırımlarıyla sanayi ve ticaretin gelişmesine öncülük eden iş dünyasının önderlerinden olduğunu ifade eden Sezer, Kamhi'nin aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası, İktisadi Kalkınma Vakfı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği gibi mesleki ve gönüllü kuruluşların yönetiminde önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Türk toplumunun sevgi ve hoşgörüsünü tüm dünyaya anlatmak amacıyla kurulan 500. Yıl Vakfı'nın başkanı olan Kamhi'nin Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtımına önemli katkıda bulunduğunu anlatan Sezer, 1995 yılının ''Dünya Hoşgörü Yılı'' olarak seçilmesinin sağlanmasında Kamhi'nin ve 500. Yıl Vakfı'nın çalışmalarının etkili olduğunu söyledi. Sezer, ''Sayın Kamhi'nin değerli çabalarıyla kurulan 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, insanlarımızın yüzyıllardır sürdürdüğü kardeşliği belgelemektedir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, şöyle devam etti:

''Atatürkçü düşünceye içtenlikle bağlı sayın Kamhi, başkanlığını uzun yıllar sürdürdüğü İktisadi Kalkınma Vakfı aracılığıyla ve kişisel çabalarıyla, Atatürk'ün Türk ulusuna hedef gösterdiği kalkınma ve çağdaşlaşma yolunda önemli bir aşama olan Avrupa Birliği yönelimine güçlü destek sağlamıştır.

Yaşamı boyunca her zaman ülkenin geleceğinden kendini sorumlu tutma bilinci ile hareket eden sayın Kamhi, ülkemizin tanıtılması ve uluslararası alanda karşılaştığı sorunların giderilmesi yolunda yılmadan ve işten bir özveriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Sayın Kamhi bu yurtseverliği ve çalışkanlığı ile ulusumuzun övgüsünü kazanmıştır. Devlet Üstün Hizmet Madalyası, Sayın Jak Kamhi'ye ulusumuzun şükran duygularının bir anlatımıdır.''

Konuşmasında, Kamhi'ye de hitap eden Sezer, ''Size ülkemizin ve ulusumuzun yararına üstün başarıyla gerçekleştirdiğiniz çalışmalar nedeniyle Türk ulusu ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Yaşamınız ve yaptıklarınız her Türk yurttaşınca örnek alınacak, gurur duyulacak niteliktedir'' diye konuştu.

Sezer, konuşmasının ardından Kamhi'ye madalyasını taktı, madalyanın beratını verdi.

Kamhi de törende yaptığı konuşmada, madalya için şükranlarını dile getirdi. Ülkesine hizmet etmenin her yurttaşın görevi olduğunu belirten Kamhi, yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kamhi, Türkiye'ye karşı düşmanlık besleyen bazı aşırı odakların ürettikleri sorunların üstesinden gelmede İsrail Devleti'nin de Türkiye'yi daima desteklediğini ifade etti.

Kamhi, sözlerini ''Ne mutlu Türküm diyene'' diyerek tamamladı.

Törende daha sonra Piyanist Rüya Taner kısa bir konser verdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, törenin ardından bir de resepsiyon verdi.

Törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışışleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, İstanbul Valisi Muammer Güler, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva ve diğer davetliler katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın, törenden sonra Haleva ile uzun süre sohbet ettiği gözlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title