Haberler

Kahramanmaraş'ta Seçim Gerginliği

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, seçim sonuçlarına itiraz eden CHP’liler adliyeye yürüdü.

Seçimi kaybeden CHP’li Kamil Dalkara taraftarları adliye binasına girmeye çalışınca, polis havaya uyarı ateşi açarak grubu uzaklaştırdı. 2 kişinin yaralandığı arbede sırasında polis merkezi de zarar görerek camları kırıldı.

Pazarcık ilçesinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Partili Yakup Hamdi Bozdağ 15 bin 960 oy alarak, 15 bin 739 oy alan rakibi CHP’li Kamil Dalkara’yı geride bırakıp seçimi kazandı. Ancak, seçimlerde oyların doğru sayılmadığını öne süren Dalkara ve taraftarları sonuçlara itiraz etti.

Bugün sabah saatlerinde adliyeye yürüyen CHP’liler iddiaya göre AK Partililer ile karşılaştı. İki grubun sözlü sataşması arbedeye dönüşürken, Dalkara taraftarları adliye binasına girmeye çalıştı. Gerginlik sırasında 2 kişi yaralanırken, polisin havaya ateş açmasıyla grup adliye binasından uzaklaştırıldı.

Polis merkezinin de camlarının kırıldığı gerginlik nedeniyle, Kahramanmaraş’tan ilçeye çevik kuvvet takviyesi yapılırken, polis ve jandarma adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Adliye önünde bekleyen Dalkara’nın taraftarları, seçimlere şaibe karıştığını iddia ederek seçimi kendilerinin kazandığını öne sürdü. Oyların yeniden sayılmasıyla kazanan tarafın kendileri olacağını savunan CHP’liler, “Hak, hukuk neyse yerine getirilmesini istiyoruz” dediler.

Pazarcık’ta adliye ve belediye önündeki gergin bekleyiş sürerken, adliye içerisinde de oylar yeniden sayılıyor.

YUSUF TAŞ

KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yakup Hamdi Bozdağ Kahramanmaraş Kamil Dalkara Pazarcık Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

ali riza gögremisaliriza.g@windowslive.com:

bence güzel pazarcik in güzel insanlarina sagduyulu olmak yakisir birbirimizi ötekilistirmeden bütün pazarcik halki türküyle kürdüyle alevisiyle sünnisiyle pazarcigimiza sahip cikmallari gerekiyor,kimse kimseyi suclamasin herkesi sagduyulu olmaji iktidarlar gelip gecicidir dilegim dostluklarin kalici olmasi bu potansiyel pazarcklilarda fazasiyla mevcut saygilar

2
0
yanıtYanıtla
Melek diyarıbozdag1@hotmail.de:

Yahu adam yola çıkarken taş atın saldırın oda traktörde oturup gelin beni dövün taşlayın mı desin. Edebinizi takının azıcık kaybettin CHP.siz bsşlatınca bozdaglarda karşılık verir tabi.

0
0
yanıtYanıtla
Her zaman ki chp zihniyetiwanderland_cbt@hotm:

Anlamıyorum ya bu kadar saygısız bi zihniyet görmedim para ile oy alırsanız Rabbim size hiçbirşey nasip etmez artık insanları kışkırtıcı sözler yazıp pazarcığa zarar vermeyin kabullenmek zorundasınız kaybetmeyi siz kazandığınız da kim yaptı bu saygısızlığı ve kamil dalkara ve ve yandaşları bunu yaparak iyice gözden düştü artık iftira atıp durmayın bırakın ve yapılan hizmeti görün sadece yol yapmakla hizmet olmaz sayın chp zihniyeti

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title