Haberler

Kahramanmaraş - Istiklalden Istikbale Filminin Galası Yapıldı

Istiklalden İstikbale filminin galası yapıldıKAHRAMANMARAŞ'ın kahramanlığını anlatan 'İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı' filminin galası yapıldı.

Istiklalden İstikbale filminin galası yapıldı

KAHRAMANMARAŞ'ın kahramanlığını anlatan 'İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı' filminin galası yapıldı. Galaya, filmde 'Üstat' karakterini canlandıran ünlü oyuncu Serdar Gökhan'da katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen galaya Kahramanmaraşlıların ilgisi büyük oldu. 24 dakikalık kısa metrajlı filmi izlemeye gelenlere Türk bayrağı, filmin CD'si ile kentin Kahramanlığını anlatan kitap hediye edildi. Onikişubat İlçe Belediyesi'nin öğrencilere milli mücadelenin anlatılması amacıyla kültür hizmeti olarak hayata geçirdiği ve çekimleri kasım ayında tamamlanan filmin gösterimi öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kentin önce İngilizler ardından da, Fransızlar tarafından işgal edildiğini ancak her Maraşlının bir asker gibi kentini savunarak düşman topraklarından kovduğunu söyledi. Mahçiçek, Güzel bir şey yapmaya gayret ettik gerçekten. Bu kahramanları, özellikle bu memleket için, bu ülke için kanlarını, canlarını veren şehitlerimizi unutturmamamız gerekir diye düşündük. Oradan yola çıkarak kısa metrajlı da olsa bir film yaptık. Amacımız, bu ülke için kanını, canını veren o şehitlerimizi, kahramanlarımızı unutturmamaktı. Bu ülke için canını, kanını veren insanları inşallah unutturmayacağız diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın da konuştuğu programda daha sonra filmin gösterimi yapıldı. Kahramanmaraş uçağını kaçırdığı için uçakla Adana'ya, oradan da karayoluyla Kahramanmaraş'a gelmek zorunda kalan filmin başrol oyuncusu Serdar Gökhan galaya filmin ortasında yetişebildi. Gökhan, filmin sonunda protokolle tek tek tokalaştı. Daha sonra Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Vali Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ile Serdar Gökhan, filmin senaristi Hüseyin Kurtça'ya çeşitli hediyeler verdi.

Bu sırada bir konuşma yapan Serdar Gökhan, Kahramanmaraş'ın kahramanlığının çok iyi anlatılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"İstiklal marşı ne kadar gündeme getirildi, filmler, etkinlikler yapıldıysa biz de gönülden arzu ediyoruz ki Kahramanmaraş'ımızda en az bir İstiklal Savaşı kadar kahramanlık göstermiş ve üzerine düşen görevi hiçbir yardım almadan yerine getirmiş ve düşmanı memleketinden kovmuştur. O bakımdan inşallah bu ön çalışmanın ardından imkan ve nasip olur da Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla uzun metrajlı bir film haline getirmek ve 3 yıl sonra kurtuluşunun 100'üncü yıldönümünde bütün kahramanları, bütün hikayeleri kullanıp irdeleyerek bir televizyon dizisi hazırlamak istiyoruz."

FOTOĞRAF YARIŞI

Serdar Gökhan'ın sahneden inmesinin ardından Kahramanmaraşlılar, ünlü sanatçıyla fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Salondakilerle fotoğraf çektiren Gökhan, dışarı çıktığında da aynı ilgiyle karşılaştı. Ünlü oyuncu, birçok hayranıyla fotoğraf çektirdikten sonra kültür merkezinden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Hanefi Mahçiçek Serdar Gökhan Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title