Haberler

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Açıklaması

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada "kentteki bir hastanede, yeni doğum yapmış bir kadının gözaltına alınması için kapısında polis memurunun bekletildiği" şeklindeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada "kentteki bir hastanede, yeni doğum yapmış bir kadının gözaltına alınması için kapısında polis memurunun bekletildiği" şeklindeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "bazı sosyal paylaşım sitelerinde ve basın yayın organlarında, hastanede yeni doğum yapmış Ş.G'nin gözaltına alınması için kapısında polis memuru bekletilerek, hukuk dışı ve gayri insani uygulamaya tabi tutulduğuna" dair haber ve yorumlar yer aldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kahramanmaraş Özel Hayat Hastanesine doğum yapmak üzere başvuran Ş.G'nin kimlik bilgilerinin hastane kayıtlarına girilmesine müteakip, şahıs hakkında aranma kaydı olduğu yönünde sistem uyarısı üzerine yapılan kolluk tespitinde, Ş.G. isimli bayan hakkında FETÖ terör örgütüne üye olma suçundan Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016/7730 numaralı dosya üzerinden yürütülen soruşturma nedeniyle Mardin Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/3675 değişik iş sayılı kararı ile yakalama emri çıkartıldığı anlaşılmıştır.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına durumun bildirilmesine müteakiben ilgili kolluk birimlerine ismi geçen kişi hakkında, yeni doğum yapmış olması nedeniyle herhangi bir adli işlem yapılmaması talimatı verilmiş olup, mevcut yakalama kararı Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı gün kaldırılmıştır. Açıklandığı üzere, Ş.G isimli bayanın, hastanede gözaltına alınması için kapısında polis memuru bekletildiği ve bu sebeple hukuk dışı ve gayri insani uygulama yapıldığına ilişkin haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title