Haberler

Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, "Keşke her birimiz Cumhurbaşkanımız kadar şiire ve edebiyata yakın olsak" dedi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, "Keşke her birimiz Cumhurbaşkanımız kadar şiire ve edebiyata yakın olsak" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince bu yıl KAFUM'da 2'incisi düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı'na katılan Erdem, derneğin standında kitaplarını imzaladı.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın edebiyatta önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın milli mücadelenin ilk ateşini yakan illerin başında geldiğini belirten Erdem, şöyle devam etti:

"Karacaoğlan'dan Necip Fazıl'a, Yedi Güzel Adam'dan Bahattin Karakoç ve Abdurrahim Karakoç gibi şiirimizde, edebiyatımızda söz sahibi olan birçok edebiyatçının yetiştiği ilimiz... Belli ki buranın mayasında, genlerinde, biraz edebiyat, biraz şiir ruhu var. Hepimizin de yetişmesinde, kültür hayatımızda en çok etkilendiğimiz şairler, bu bölgeden çıkan şairlerdir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şiir ve edebiyat sevgisine de değinen Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imam hatip okulu mezunu olduğunu hatırlatarak "Okullar içerisinde imam hatip okulları daha şanslı. Yani imam hatip okulları, kitaba, okumaya ve hitabete diğer okullardan farklı değer verir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bir imam hatip mezunu ve sıra dışı da bir öğrenci" diye konuştu.

Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, okullar arası münazara ve şiir yarışmalarına katılan, hayatı şiirle haşır neşir olmuş ve konuşmalarında da şiirlere çok yer veren bir lider olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir şiirden dolayı cezaevine girdini anımsatan Erdem, şunları kaydetti:

"Milli Eğitimin kitaplarında olan şiirden dolayı hapse girdi. Bu da tabii Türkiye açısından da önemi kırılma noktalarından bir tanesidir. Ona rağmen Cumhurbaşkanımız her fırsatta, her konuşmasında mutlaka edebiyatımızın önemli şairlerinin önemli şiirlerine sık sık vurgu yapar, konuşmalarını süsler. Bu da tabii gençlerin şiiri ve edebiyatı sevmesi açısından da bir kazanım diye düşünüyorum. Keşke her birimiz, Cumhurbaşkanımız kadar şiire ve edebiyata yakın olsak. Konuşmalarımızda şiire ve edebiyatın seçkin örneklerine daha fazla yer verebilsek. Çok farklı bir tercih olur diye düşünüyorum."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a fuarı ikinci kez açtığı için teşekkür eden Erdem, fuarın kalıcı olacağına inandığını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Ekrem Erdem Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title