Haberler

Deniz salyası denizlerimize bilerek mi bırakıldı? Ortaya çıkan görüntüler kafa karıştırdı

Güncelleme:

Marmara Denizi'nde etkili olan deniz salyası, deniz sıcaklığının yüksek olması ve denizin durgun olması nedeniyle etkinliğini artırıyor. Sorunun nasıl aşılacağı konusunda henüz net bir yol haritası çizilmezken, 14 Mart tarihinde Marmara Denizi Gemlik açıklarında kaydedilen bir görüntü kafa karıştırdı.

Marmara Denizi'nin karşı karşıya kaldığı deniz salyası olarak adlandırılan ve fitoplankton denen bitkisel canlıların aşırı çoğalıp salgı üretmesiyle oluşan müsilajın dünyadaki yaşamı tehdit etmesinden endişe ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan seferberlikle denizlerin temizlenmesi amaçlanırken, gelen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne seriyor.

GEMİDEN BIRAKILAN MADDELER MÜSİLAJA MI NEDEN OLDU?

14 Mart tarihinde servis edilen bir video ise kafaları karıştırdı. Bir gemiden müsilaj bırakıldığı iddialarına yol açan haberde, "Marmara Denizi'nin Gemlik açıklarında, bir geminin pis su ile makine ve kazan dairesinden akan yağları depoladığı sintine bölgesinde biriken atığı denize boşalttığı iddia edildi. İçerisinde kimyasal maddelerin de olduğu ileri sürülen atık, su yüzeyinin kirlenmesine neden oldu. Geminin sintine atığını denize boşalttığı anlar ise tek motorlu bir uçak pilotu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denize bırakılan maddenin ne olduğunu belirlemek için çalışma başlattı" ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

"NE OLDUĞU BELİRSİZ MADDEYİ DENİZE BOŞALTTI"

Söz konusu video ve ifadeler için sosyal medya kullanıcıları da yorum yaptı. Kullanıcılardan birisi Twitter'da şu ifadeleri kullandı: "14 martta bir uçak pilotu, Marmara denizinde bir geminin ne olduğu belirsiz maddeyi denize boşalttığını görüntülemişti. Üzerinden 2 ay geçince karşımıza Marmara'da büyük bir kirlilik çıktı. Ülke açık saldırı altında."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Marmara Denizi Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (22)

İsmail Hakki:

Siha lar nerde? Neden önleyemiyor? :)

55
118
yanıtYanıtla
SMMM:

SİHALAR ÇOK ZORUNA GİTMİŞ ARKADAŞIN...

yanıt22
yanıt12
Kobra Murat :

Ee ne dedik? Gundemi bulandirmak icin musilaji hangi gemicikler birakiyor acaba?

81
65
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Bu bir silah. Deniz anasi mi, ahtapot mu oyle bir canli kacarken bir kimyasal birakiyor. Ardindaki suyu sumuksu bir yapiya ceviriryor. Dogada zamanla cozulen bir sey. Dusmanin su ve su ile ilgili iletim hatlarini durdurmak icin bunu silaha cevirmek istiyorlardi.

yanıt9
yanıt3
Kobra Murat :

Neyse gun gelir onu da ogrenirsiniz. Zeka kupu bir pozla "aaa" dersiniz yine ve hayatiniza ayni kalitede devam edersiniz.

yanıt24
yanıt16
Kerem Sakarya:

kimin bıraktıgını çok iyi biliyoruz.. ''herşey çok güzel olacak''

42
104
yanıtYanıtla
Serkan Baş:

Zaten hep birileri bize oyun oynuyor. Kendimizi nerede görüyorsak...

74
69
yanıtYanıtla
Ayşegül Dilmaç:

Ben bizzat şahit oldum olaya istanbul kartal sahilinde geimler birşey boşaltıyordu denize sonrada televizyonda bu haber oldı kasti yapılan bir şey bu

yanıt1
yanıt0
fatih saygan:

Acaba bir ülke olarak yurt dışından boş gelip Karadenize veya körfezde giren gemileri nekadar kontrol ediliyor bütün denizlerin alınan balans suları boylece kara denize canakkale ve Marmara İstanbul bogazından kara denize cıkan bütün gemiler bu deniz kirliliğini bırakıp gidiyorlar yani butun bu deniz kirliliğinin ülkemizde hic annam ve arz etmiyor ne yazıkki

92
3
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bütün gemileri başka bir yoldan Karadeniz'e geçirsek mi

yanıt39
yanıt13
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title