Haberler

    Simurg Efsanesiyle Hazırlanan Bir Koleksiyon!

    2012-2013 Sonbahar-Kış koleksiyonu ile Selma State…

    çıkış noktası Simurg Kuşu'nun efsanesi olan Selma State 2012-2013 Sonbahar/Kış koleksiyon lansmanı ile sıradışı tarzıyla sezona imzasını attı. Siyah ve mürdüm-morun hakim olduğu koleksiyonda uzun ve kısa paltolar,pantolonlar, elbiseler gibi farklı kesimlerdeki modeller yer aldı.

    Deri ve tül gibi farklı malzemelerinde kullanıldığı ustalıkla yapılmış ceket ve gömlekler dikkat çeken parçalar arasında. Ceket detaylarındaki uzun kuyruklar efsaneye gönderi yapıyor. Dantelin zarafetiyle buluşan elbiseler Simurg'un kalp atışları, yaka detaylarında yeralan suni deri ve kürklerde Simurg'un izlerini taşıyor. kullanılan modeller modaseverlerin beğenisini kazandı. Deri pantalonlar ve military kesimler kadının güçlü ve savaşçı ruhun yansıması.

    Farklı metaryalleri ustalıkla bir araya getiren Selma State tasarımları Ahmet Fetgari Sok. Ogan apt. No 45/3 Teşvikiye adresinde.

    Simurg Efsanesi

    Rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan Simurg ( Zümrüd-ü Anka ya da batıda bilinen adıyla Phoenix ), Bilgi Ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş. Bu kuşun özelliği gözyaşlarının şifalı olması ve yanarak kül olmak suretiyle ölmesi, sonra kendi küllerinden yeniden dirilmesidir.

    Kuşlar Simurg'a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da Simurg'u bekler dururlarmış. Ne var ki, Simurg ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler. Derken bir gün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü Simurg'un kanadından bir tüy bulmuş. Simurg'un var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Simurg'un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler.

    Ancak Simurg'un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı'nın tepesindeymiş. Oraya varmak için ise yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş, hepsi birbirinden çetin yedi vadi; İstek, aşk, marifet, istisna, tevhid, hayret ve yokluk vadileri...

    "Aşk denizi"nden geçmişler önce" "Ayrılık vadisi"nden uçmuşlar" "Hırs ovası"nı aşıp, "kıskançlık gölü"ne sapmışlar Kuşların kimi "Aşk denizi"ne dalmış, kimi "Ayrılık vadisi"nde kopmuş sürüden Kimi hırslanıp düşmüş ovaya, kimi kıskanıp batmış göle.

    Yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış ve nihayet beş vadiden geçtikten sonra gelen Altıncı Vadi "şaşkınlık" ve sonuncusu Yedinci Vadi "yokoluş"ta bütün kuşlar umutlarını yitirmiş Kaf Dağı'na vardıklarında geriye otuz kuş kalmış.

    Sonunda sırrı, sözcükler çözmüş: Farsça "si", "otuz" demektir murg" ise "kuş"... Simurg'un yuvasını bulunca ögrenmişler ki; "Simurg - otuz kuş" demekmiş. Onların hepsi Simurg'muş, her biri de Simurg'muş 30 kuş, anlar ki, aradıkları sultan, kendileridir ve gerçek yolculuk, kendine yapılan yolculuktur.

    Simurg Anka'yı beklemekten vazgeçerek, şaşkınlık ve yokoluşu da yaşadıktan sonra bile uçmayı sürdürerek, kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça, her birimiz birer Simurg olmayı göze almadıkça bataklığımızda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız. Şimdi kendi gökyüzünde uçmak zamanıdır.

    Selma State, 1990 yılında London Collage of Fashion 'dan mezun olduktan sonra ilk defilesindeki koleksiyonun ardından 4 yıl Londra'da çalışma sürecinin ardından, Türkiye'ye dönüp Karaca firmasında kreatif direktör olarak 2000 yılına kadar çalışmış.

    2000 yılında tekrar yurt dışında yaşamaya başlamış. Londra ve Düsseldorf'da pekçok markaya freelance tasarımlar yaptıktan sonra 2011 yılında Türkiye'ye dönüp kendi markasını kurmuş.

    Koleksiyonlarında 'Less is more' akımını yansıtan tasarımcı, toplumun temel taşı olan bayanların bir tablo, giysilerin ise çerçeve olduğuna inanmakta...

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Teşvikiye Phoenix Londra Selma Kadın Moda Haberler

    Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

    Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

    Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

    Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

    MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

    MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

    Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

    Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title