Haberler

Kadın ekspertiz ustası, erkeklere taş çıkartıyor

Güncelleme:

- Kadın ekspertiz ustası, erkeklere taş çıkartıyor 1 yıldır oto ekspertiz ustalığı yapan Aslı Gülboy, araçların kaporta, boya ve mekanik kontrollerini sağlıyor Erkek mesleği ve ilgisi olarak bilinen ve ekspertiz ustası kadını gören araç satıcısı ve alıcılar ise şaşırıyor Ordu'nun Fatsa...

- Kadın ekspertiz ustası, erkeklere taş çıkartıyor

1 yıldır oto ekspertiz ustalığı yapan Aslı Gülboy, araçların kaporta, boya ve mekanik kontrollerini sağlıyor

Erkek mesleği ve ilgisi olarak bilinen ve ekspertiz ustası kadını gören araç satıcısı ve alıcılar ise şaşırıyor

ORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesinde kadın oto ekspertiz ustası Aslı Gülboy, araçların kaporta, boya ve mekanik aksamlarını kontrol ederek, erkeklere taş çıkartıyor.

Fatsa ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde 1 yıldır oto ekspertiz ustalığı yapan 2 çocuk annesi Aslı Gülboy, genellikle erkeklerin ilgi alanı olan ve erkek mesleği olarak bilinen bu işi sürdürüyor. Alıcı ve satıcıların getirdiği araçların kontrollerini sağlayarak, rapor hazırlayan Aslı Gülboy, görenlerin şaşırdığını belirtse de, kadınların bu tür dikkat isteyen mesleklerde daha dikkatli olabildiğini belirtiyor.

Araç alacaklara da tavsiyelerde bulunan Gülboy, tanıdık kişilerden dahi araç alacak olanların muhakkak güvenilir oto ekspertiz firmalarında araçlarının kontrol ettirilkmesi gerektiğini belirterek, mesleğini severek yaptığını aktarıyor.

"Ordu genelinde benden başkan bu işi yapan duymadım"

Yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü mesleğini, Ordu genelinde yapan başka kadın duymadığını kaydeden Gülboy, "Motor, mekanik testleri, oto kaporta, iç ve dış aksamlar olmak üzere her türlü kontrolü ekip arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Ordu genelinde tek bayan benden başka yok şuan için, olsa duyardım. Bayan ustaları gördüklerinde ilk endişelerse de ekspertiz raporunu kendilerine sunduklarımda hepsi çok memnun oluyor. Ustalarımızın gözden kaçırdığı veya şüphelendikleri her işe bende bakarak ortak fikirde buluşuyoruz. Bizim işimizde detaylı bakmak ve her ayrıntıya dikkatli bakmak gerekiyor. Onların gözünden kaçsa da benim gözümden kaçmıyor. Bu mesleğe ilgim küçük yaştan ilgim olduğu için bu sektörde hizmet veriyoruz" dedi.

"Kadın usta, bizlere çok yardımcı oluyor"

Aslı Ustanın kendilerine çok yardımcı olduğunu söyleyen işyeri çalışanlarından Burak Salgut, "Bayan usta ile çalışmak gerçekten çok iyi. Bizlere her anlamda çok yardımcı oluyor. Bizlere çok yardımcı oluyor ve ortaklaşa bir çok konuda işimizle ilgili raporları burada hazırlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dumlupınar Fatsa Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title