Haberler

Kadın Derneklerinden Kılıçdaroğlu'nun Sözlerine Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine kadın derneklerince tepki gösterildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine kadın derneklerince tepki gösterildi.

Kadın Hareketi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, "onur kırıcı" olarak nitelendirdi.

Siyasette nezaket kuralları olması gerektiğini ifade eden Loğoğlu, "Çocuklarımız bizim emanetimiz, onlara en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir. Onları kurtarmaya çalışalım derken de bir başkasına hakaret etmek özellikle bir kadına hakaret etmek onur kırıcı, bunların söylenmemesi lazım. Siyasette yapılan işleri eleştirebiliriz ama bu tarz söylemler hoş değil. Bir tarafı tamir ederken kadınları üzmeyelim, hiçbir kadına yapılmasını istemeyiz. O mahiyette söylüyorum." dedi.

"O sözler yapılan hadiseden çok daha çirkin"

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği Genel Başkanı Fatma Ünay da kötü sözün sahibine ait olduğunu belirtti.

"Bu sözler orada yapılan hadiseden çok daha çirkin" diyen Ünay, "Hiçbir soruna çözüm üretmeyen bir parti olarak bu ifadeleri sarf etmeleri bir algı oluşturmaktır. Onur kırıcı demek bile hafif kalır, bu sözleri sahibine iade etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

"Bir insanın ağzına yakıştıramıyorum"

Eski Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez ise siyaset dilinin çirkinleştiğini, kahvehane argosu ve sokak ağzıyla grup toplantısında konuşulduğunu ve cinsiyetçi sözlerle bir bakanın aşağılandığını söyledi.

"Bakanın uygulamaları ve politikalarından bağımsız olarak böyle bir dille eleştirilmesini kesinlikle herhangi bir insanın ağzına yakıştıramıyorum. Bu bir ana muhalefet partisi lideri ve grup toplantısı olduğunda kesinlikle yakışıksız bir durumdur." değerlendirmesinde bulunan Sönmez, CHP grup toplantısında bunun alkış almasının da kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, siyaset dilinde kesinlikle dışlanması gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum, partilerin de bunun gereğini yapmasını istiyorum. CHP grubu da kendi genel başkanına çekidüzen vermek zorundadır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Elif Loğoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title